Közélet

Hiteleikre és biztosításaikra panaszkodnak legtöbbször a Csongrád megyeiek

Hiteleikre és biztosításaikra panaszkodnak legtöbbször a Csongrád megyeiek

2013. február 14., csütörtök
Hiteleikre és biztosításaikra panaszkodnak legtöbbször a Csongrád megyeiek

Az elmúlt hónapokban több száz megkeresés érkezett a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat szegedi irodájához. A legtöbben hitelszerződéssel, vagy biztosítással kapcsolatos ügyben térnek be az ingyenes szolgáltatást nyújtó irodába, ahol a szakértő tanácsok mellett a pénzügyi szolgáltatókkal szembeni igényérvényesítéshez is hatékony segítséget kapnak a fogyasztók.

Az elmúlt bő háromnegyed évben félezernél is több ügyfél kereste fel az irodát. Számottevő érdeklődés mutatkozik a fizetési gondokkal küzdők megsegítését célzó állami intézkedések iránt, első sorban az árfolyamrögzítés és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programja érdekli a helyieket. Mindkét témakörben sok a félinformáció és a tévhit, melyek eloszlatását egyik fő feladatunknak tartjuk. Szép számmal akadnak biztosításokkal kapcsolatos kérdések, problémák is, főleg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és a lakásbiztosítás területén. Az ügyfelek számára nem csak a tanácsadás, de a különböző kérelmek, panaszbeadványok elkészítéséhez nyújtott segítség is igen hasznos lehet. Példaként említhető az az eset, amelyben egy ügyfél vitatta a hitelszerződése előtörlesztésével kapcsolatos elszámolást, majd a sikertelen panaszközlést követően az iroda tanácsadójának segítségével a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordult, ahol igen kedvező egyezség született, és a helyesbített elszámoláson kívül jelentős kompenzációt is sikerült elérni. A legtöbben magától értetődőnek tartják, hogy autóvásárlás előtt átnézetik egy szerelővel a járművet, ingatlan vásárlásakor pedig kikérik egy kőműves, vagy építész véleményét, mielőtt döntenek. Ez a tudatosság a hasonló súlyú pénzügyi döntéseknél kevésbé jellemző, sokan még mindig kizárólag a szolgáltató ügynökére, vagy a banki ügyintézőre hallgatnak. Épp ezért jelentős eredménynek tartjuk, hogy a tanácsadó irodát egyre többen kifejezetten azért keresik fel, hogy fontos pénzügyi döntéseiket megelőzően független, pártatlan szakember véleményét is kikérjék. Pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéssel, panasszal érdemes felkeresni a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat helyi irodáját, melynek elérhetősége megtalálható a www.penzugyifogyaszto.hu weboldalon. A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat működése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiszabott bírságokból befolyt, a hatályos jogszabályok alapján a Felügyelet által lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.