Ifjú jobbikosok az MSZP határon túli kampányolása ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felháborítónak tartja a Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagozata, hogy míg az MSZP 2004-ben magyart magyar ellen uszított, most a határon túlra mennének kampányolni – jelentette ki a szocialista párt Oroszlán utcai irodája előtt Balkó Mácsai Szabolcs, a tagozat alelnöke.

A 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás MSZP-s plakátjaival vonult az MSZP Oroszlán utcai irodája elé fél tucat fiatal kedden délután. A Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagozatának alelnöke, Balkó Mácsai Szabolcs elmondta, nemtetszésüket akarják kifejezni az MSZP azon törekvései miatt, hogy a határon túl is kampányra készülnek. „2004-ben az MSZP-sek fröcsögtek legjobban a kettős állampolgárság ellen, s uszítottak magyart a magyar ellen” – jelentette ki, hozzátéve, az MSZP eszközként használja a határon túl élő magyarokat.

Szerinte az MSZP által frissen létrehozott Határon Túli Magyarok Tagozata megosztja a nemzetet, egyrészt viccesnek tartja, másrészt a Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagozatának alelnöke szerint nem éri el látszólagos célját sem.

Balkó Mácsai Szabolcs emlékeztetett a szocialista Szanyi Tibor kijelentésére, aki szerint az erdélyiek anyanyelve a román, míg 2010-ben azon három országgyűlési képviselő között volt, akik nemmel szavaztak a kettős állampolgárságra. Szegedi példaként Solymos László MSZP-s alpolgármestert hozta fel, aki egy kettős állampolgársági eskütételen úgy fogalmazott, sajnos túl sokan vannak, ezért kell várakozniuk.

Előző sztori

Öngyilkosjelölt mászott egy toronydarura Szegeden

Következő sztori

Több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést a Dunántúlon