Vízilabda: a juniorok is kipipálva az A-Híd Szeged listáján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő este hozta a kötelezőt az A-Híd Szeged VE a komolyabb ellenfeleket is megizzasztó Horkai György vezette junior válogatottal szembeni pótolt mérkőzésen, s továbbra is vezeti az OB I-es tabellát.

Bár rögtön az első támadás végén ötmétereshez jutott az A-Híd Szeged, Molnár Tamás elhibázta a büntetőt, ám hamarosan Hegedüs Gábor centergólja juttatta előnyhöz a hazaiakat. Az egyenlítés után nem sokkal Kiss Csaba már nem hibázta el a Szeged második büntetőjét, s rövidesen Joseph Kayes igazolta, hogy remek center (3-1). Aljosa Kunac tovább növelte az előnyt a juniorokkal szemben, majd a negyed utolsó pillanatában Juhász Zsolt villant (5-1). A folytatásban Vincze Balázs vezetőedző fia, az ifjú Vincze Márk, majd Somogyi Balázs sorozták meg a juniorokat, egyszeriben 8-1 lett az eredmény. Ezt követően a fiatalok percei következtek, az ezúttal kezdő kapus Molnár Dávid is tehetetlennek bizonyult egy-két megmozdulással szemben, s bár a juniorok négyszer is bevették kapuját, Kunac, Szivós Márton, és Molnár Papesz – utóbbi kétszer – sem maradt adósuk közben a szünetig (12-5).

Büntetőből kapaszkodtak tovább a vendégek a harmadik negyed elején, majd Kiss Csaba használta ki csapat első emberelőnyét (13-6). A vendégek ezután újabb két találattal lopóztak közelebb, ám Török Béla bombája csökkentette reményeiket (15-8). A negyed végén egy gyors gólváltás írta át az újszegedi sportuszoda eredményjelzőjét 16-9-re, hazai részről Kayes volt az “elkövető”. Két Molnár Tamás góllal indult a záró felvonás, majd a hátralévő időben Molnár Dávid percei következtek, aki több nagy védést is bemutatott. Egy megúszást követően Tóth Bendegúzzal szemben már tehetetlen volt az utolsó percben, ám ez a lényegen nem módosított: 18-10-es győzelmet aratott az A-Híd Szeged VE, a csapat hozta a kötelezőt, a komoly csapatokat is megszorongató juniorok ellen, s továbbra is vezeti a tabellát!

Szerda este 19 órától ugyancsak itthon, a Fradi következik.

Férfi vízilabda OB I 9. forduló (pótlás):

A-Híd Szeged VE – Junior válogatott 18-10 (5-1, 6-4, 4-4, 2-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Horváth M., Pásztor.
Szeged: MOLNÁR D. – KISS CS. 2, Szivós 1, Kunac 2, MOLNÁR T. 4, Török 2, Hegedüs 1. Csere: KAYES 2, Juhász 1, Somogyi 2, Varga P., Márkus, Vicze M. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Junior válogatott: György – Zalánki 2, Bedő, Telegdy 2, Jansik, Tóth B., Berta 1. Csere: Péterfy (kapus), Sánta 1, MANHERCZ 3, Gyárfás 1, Francsics, Szabó B., Mészáros. Szövetségi kapitány: Horkai György.
Emberelőny: 3/2, ill. 6/1.
Ötméteres: 3/1, ill. 2/1.
Kipontozódott: Márkus (19′), ill. Telegdy (23′).

no images were found

Előző sztori

Milliárdos elvonás árnyékában: konszolidál, s nem nyilatkozik a szegedi egyetem

Következő sztori

Kézilabda: magyar kézisuli a “kenguruknak” a vb-n (FRISSÍTVE)