Bulvár

Utazás: izraeli körutazás májusban!

Utazás: izraeli körutazás májusban!

2013. január 11., péntek
Utazás: izraeli körutazás májusban!

Nyolc nap, hét éjszaka május 16. és 23. között Izrael csodás történelmi tájain, a Galileai-tótól Jeruzsálemig. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

1. nap: Budapest – Ben Gurion Repülőtér – Netanya

Találkozás a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján 07.30 órakor, indulás 10.30 órakor. Utazás az EL AL légitársaság menetrendszerinti járatával Budapestről Tel Avivba. A megérkezés (13.40 óra) után busztranszfer Netanyára, ahol első éjszakai szálláshelyünk lesz. Ez a pezsgő tengerparti üdülőhely, számtalan üzlettel, bárral, kávézóval várja az utazókat. A citrusfélék kereskedelme és a gyémántcsiszolás nagy múltra tekint vissza ezen a területen. Vacsora a szállodában.

2. nap: Nazareth – Galileai-tó - Tiberias

Reggeli után utazunk Nazarethbe, Jézus gyerekkori otthonába, ahol ellátogatunk az Angyali Üdvözlet Templomába. Itt találjuk Mária házát. Továbbutazunk a Jordán-folyóhoz és a Genezareti-tóhoz, ahol könnyű ebédünket is elfogyasztjuk. Útközben megállunk Yardenitnél, a Jordán folyó hagyományos keresztelő helyén, ahová a világ minden pontjáról érkeznek zarándokok, hogy megkeresztelkedjenek. Itt van egy kis üzlet, ahol sok szép izraeli emléktárgy közül válogathatunk, illetve olyan kozmetikumokat találunk, melyek holt-tengeri ásványokat tartalmaznak. Látni fogjuk a Boldogság hegyét, ahol elhangzott a Hegyi Beszéd. Látogatás Capernaumba, ahol megtekintjük Szt. Péter házának maradványait, és a régi zsinagógát, ahol Jézus oly sokat prédikált. Utunkba esik Tabgha-ba, a kenyér- és halszaporítás csodájának helyszíne is. A vacsora és a szállás Tiberiasban lesz.

3. nap: Jeruzsálem

Ciszjordánián keresztül Jeruzsálembe megyünk. Jeruzsálem az emberiség egyik szent városa, amit a zsidó,a keresztény és az iszlám vallás találkozópontjának tekinthetünk. Idő függvényében a programot az Izrael Múzeumban kezdjük, ahol figyelmet szentelünk az ókori Jeruzsálem pompás makettjének. Így átfogó képet kaphatunk a város szerkezetéről, és az idegenvezetőnk a város kicsinyített másán bemutatja, hogy Jeruzsálemben milyen látnivalókkal fogunk megismerkedni az elkövetkező napokban. A Kidron-völgyén át jutunk el az Olajfák hegyén található Getsemáne kertbe, ahol megtekintjük Mária sírját. A Getsemáne kertben töltötték Jézus és tanítványai a Jézus letartóztatása előtti utolsó órákat, mielőtt Júdás feladta. A bütykös olívafák a kertben 2000 évesek és ezek egyikére akasztotta fel magát a tanítvány, Júdás. Látogatást teszünk a Sion-hegyre, megnézzük Mária Elszenderülésének Templomát a Dormitio templomot, az Utolsó vacsora termét, Dávid király sírját Kajafás házának közelében. Utunk Betlehembe vezet, ahol megtekintjük a Születés Templomát. Megebédelünk, és vásárlásra is nyílik lehetőség. Szállásunk Jeruzsálemben lesz az elkövetkező két éjszakán. Vacsora a hotelben.

4. nap: Jeruzsálem

Reggeli után elkezdjük az Óváros felfedezését. Ellátogatunk a Siratófalhoz, megnézzük a Szent Anna Templomot, majd továbbhaladunk a Via Dolorosán. A Via Dolorosa, a fájdalom útja. Ezen az úton vitték Jézust a Golgota hegyére. A Keresztút stációi azok a helyek, ahol a keresztény hagyomány szerint valamilyen jelentős esemény történt. Pl. Jézus Pilátus elé idézése, megostorozása vagy éppen halálának helye. A Via Dolorosa utolsó állomásait a Szent Sír Bazilikában találjuk. A bazilikát 1149-ben a keresztesek emelték. Ma hat vallási közösség osztozik a templomon: a római katolikus, a görögkeleti, az örmény, a kopt, a szír és az etióp. (A bazilika kulcsát a mohamedán!!! gondnok őrzi.) A bazilika arra a helyre épült, ahol Krisztus keresztje állt valaha, illetve arra a barlangra, melybe testét tették. A bazilikán belül kápolna áll a Szent Sír helyén, oltárát abból a kőből faragták, mely egykor Jézus sírkamráját zárta el. A sétánk során különféle árusok portékáiból válogathatunk. Délután idő függvényében elmegyünk a Parlament (Kneszet) épületéhez és készítünk egy csoportképet az Izrael jelképének számító Menóra előtt. A Menóra a zsidóság egyik legrégebbi jelképe, egy hétágú gyertyatartó, amely a Mózes által látott égő csipkebokrot szimbolizálja.

5. nap: Jeruzsálem – Qumran – Massada - Eilat

Reggeli után a Júdeai-sivatagon keresztül vezet az utunk Qumranba, ahol a holt-tengeri tekercsek történetét ismerjük meg. A Holt-tenger nyugati partján haladunk Massadába, mely a hősies ellenállás jelképe a zsidó történelemben. Massada erődjét Heródes építtette egy magányos, hatalmas sziklatömb tetejére, oda, ahol a Júdeai-sivatag meredeken szakad le a Holt-tenger felé. Ez a meredek szikla 440 méterrel magasodik a Holt-tenger szintje fölé. A tengerben fürdésre is lesz lehetőség. Utunkat folytatjuk Eilatba, ahol a vacsora és a szállásunk lesz.

6. nap: Petra

Reggeli után fakultatív kirándulás keretében látogathatunk el Jordániába, Petrába. Aki nem vesz részt a kiránduláson, annak pihenésre, fürdőzésre van lehetősége. Petrát, a sziklából kifaragott színpompás várost, méltán nevezhetjük a világ egyik legkülönlegesebb műemlék-együttesének. A petrai látnivalók hatalmas területen helyezkednek el: sziklákba vájt sírok, szentélyek, üregek, római kori romok szegélyezik a szurdokvölgyet. Óriási, háromezer nézőt befogadó amfiteátrum, oszlopokkal kísért út, piac, kolostor adja a Világörökség részének nyilvánított ősi város műemlékeit. Este a kirándulást követően visszautazunk Eilatba; a hotelben lesz a vacsora.

7. nap: Eilat

Reggeli után ismerkedünk a várossal, ellátogatunk a tengeralatti akváriumba. A tenger élővilágát csodálhatják meg a látogatók, a hatalmas ablakokkal ellátott obszervatóriumból. Délután fürdőzésre nyílik lehetőség, de akinek kedve van, kirándulhat a Vörös Kanyonhoz, ahol egy nagy sétát lehet tenni a különös sziklaképződmények között. Este vacsora a szállodában.

8. nap: Eilat – Ben Gurion Repülőtér – Budapest

Délelőtt szabad program, fürdési lehetőség Eilat-on. Délután indulás a repülőtérre. 19.15-kor indul az EL AL járata Budapestre. Hazaérkezés 21.40-kor

Irodánk a programváltozás jogát fenntartja!

Részvételi díj:

339.900.- (minimum 30 fő esetén) A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket, ami kb. 59.900.-ft (irányár) 20.000.-FT KEDVEZMÉNYT ADUNK, HA JANUÁR 10-IG BEFIZETIK A 100%-OT! Jelentkezéskor fizetendő 40% előleg. Indulás előtt 30 nappal kell befizetni a 100%-ot. Petrai fakultatív kirándulás ára: kb. 240 USD + 65 USD határátlépési illeték. (Helyszínen fizetendő.)

Fizetés lehetséges az alábbi módon:

- átutalással a C&T Hungary Kft. OTP-nél vezetett 11735005-20548616 számú számlájára. Megjegyzésként legyenek szívesek feltüntetni az utasok nevét és, hogy „Izrael 2013” - készpénzben a C&T Hungary Kft. szegedi, Dugonics tér 12. szám alatt található utazási irodájában

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegy az EL AL légitársaság menetrendszerinti járatára Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon. A repülőgépre maximum 20 kg-os poggyász adható fel. - Elhelyezés középkategóriás szállodákban kétágyas, zuhanyzós/WC-s szobákban 1 éj Netanya, 2 éj Jeruzsálem, 1 éj Tiberias, 3 éj Eilat - Félpanzió (büféreggeli, vacsora) - A program során öt alkalommal könnyű ebéd - Belépők - Magyar nyelvű idegenvezetés - Transzferek Izraelben - A körutazás során klímaberendezéssel ellátott busz szállítja a csoportot - Borravaló (az idegenvezetőnek, a szállodai személyzetnek, a csomaghordóknak és a buszvezetőnek)

Külön fizetendő:

- Teljes körű poggyász-, betegség- és balesetbiztosítás. A QBE Atlasz Biztosító premium kategóriás biztosításának kedvezményes, csoportos díja 680.-ft/fő/nap. Nem kötelező a biztosítást a C&T Hungary Utazási Irodában megkötni, de nagyon fontos, hogy minden utas rendelkezzen biztosítással - Útlemondási biztosítás. Az alapár 5%-a. Így ha betegség, baleset miatt lemondják az utat, akkor a biztosítótársaság visszatéríti a befizetett összeget 20% önrész levonásával. - Repülőtéri transzfer Szeged – Budapest – Szeged útvonalon

Érdeklődni:

C&T Hungary Utazási Iroda 6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045 (likehungary.hu Belföldi Utazási Portál)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.