Gazdaság

Több mint egymilliárd forint támogatás fűtés-korszerűsítésre

Több mint egymilliárd forint támogatás fűtés-korszerűsítésre

2013. január 14., hétfő
Több mint egymilliárd forint támogatás fűtés-korszerűsítésre

Összesen 1 milliárd 42 millió forint támogatást ítéltek oda 1084 jelentkezőnek az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázatának keretében - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a lakosság energiahatékonysági beruházásait támogató pályázatok kiemelt jelentősége miatt a szaktárca javasolta a kormánynak a program eredetileg 864 millió forintos keretösszegének kibővítését 178 millió forinttal. A megítélt támogatás mintegy 2,7 milliárd forint értékű beruházás megvalósítását segítheti elő. A pályázók kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére igényelhettek vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást. Az NFM szerint a konstrukció népszerűségét elősegítették a pályázati folyamat ügyfélbarát egyszerűsítései, a kizárólag elektronikus úton történő pályázatbenyújtás és a benyújtandó dokumentumok számának csökkentése. A program hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, a háztartások rezsiköltségeinek és energiafogyasztásának csökkentéséhez. Az elnyert támogatások megrendelésekhez juttatják az ágazat hazai kisvállalkozóit, és megvalósuló fejlesztések a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítését is előmozdítják - hangsúlyozta közleményében a szaktárca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.