Gazdaság

Már tesztelik az új sportfogadási oldalt

Már tesztelik az új sportfogadási oldalt

2013. január 7., hétfő
Már tesztelik az új sportfogadási oldalt

Továbbra sem tudni, hogy mikor indulhat el a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadási weboldala, de a beszállító cég már telepítette a rendszert, és már a tesztelése is elkezdődött - ismerteti a hétfői Világgazdaság.

A telepítések és az ünnepek miatt a tesztek január 2-án kezdődtek meg - tudatta a lappal az állami cég. A fejlesztéssel és üzemeltetéssel együtt 6 évre összesen 670 millió forintba kerülő új sportfogadási oldal fejlesztőjével, az olasz Lottomatica csoporthoz tartozó GTECH G2-vel 2011 decemberében között szerződést az állami lottótársaság. Egy korábbi szerződésmódosítás értelmében a cégnek 2012. december 17-ig kellett befejeznie a munkát, a GTECH a késedelmes teljesítés miatt korábban már 105,6 millió forint kötbért fizetett a Szerencsejáték Zrt-nek. A még ismeretlen nevű oldal az eredeti elképzelések szerint már tavaly júniusban startolt volna.

Szentpétery Kálmán

, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta: a többi szolgáltatótól eltérően egyebek között a befizetésnél és a nyeremény-kifizetésnél sem vonnak majd le jutalékot, és mivel minden pénzügyi művelet forintban történik majd, átváltási jutalék és árfolyamváltozás sem terheli a fogadókat. Az állami cég 2-3 éven belül több tízmilliárd forintos bevételt remél e területtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.