Sport

Magyar íjász is indulhat a Világjátékokon

Magyar íjász is indulhat a Világjátékokon

2013. január 16., szerda
Magyar íjász is indulhat a Világjátékokon

Íjászatban is lesz magyar induló az idei Világjátékokon, a csupasz íj kategóriában Kakas István ugyanis kvótát szerzett Magyarországnak.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának szerdai tájékoztatása szerint a versenyző 12. lett a franciaországi Val d'Isere-ben rendezett világbajnokságon, s ezzel harcolt ki egy indulási jogot. Olimpiai kategóriában (reflex íj)

Gajdos Csaba

a 17. helyével tartalék pozíciót szerzett, azaz Magyarország akkor indíthat majd egy sportolót, ha a kvalifikáltak közül valaki visszalép.

Takács László

, a Magyar Íjász Szövetség főtitkára elmondta: várhatóan április közepén születik döntés arról, hogy ki kapja meg a Világjátékok-kvótát. Az íjászaton kívül eddig erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban, maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban - utóbbiban többek között a szegedi

Kanyó Dénes

is - szereztek indulási jogot a magyarok a július 25-én kezdődő Világjátékokra, amelyet Kolumbia harmadik legnagyobb városában, Caliban rendeznek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.