Sport

Labdarúgás: nincs támogatás, az elnök a szezon végén lemond Makón

Labdarúgás: nincs támogatás, az elnök a szezon végén lemond Makón

2013. január 18., péntek
Labdarúgás: nincs támogatás, az elnök a szezon végén lemond Makón

A csütörtök esti szurkolói ankéton bejelentette szezonvégi lemondását a Makó FC elnöki posztjáról Ménesi Tamás elnök. A klub a pályázott 30 milliós TAO-támogatásból mindössze 1,8 milliót kap.

Krucsó Ákos

tulajdonos távollétében

Ménesi Gábor

tulajdonos és

Bány Tamás

játékos-edző invitálták kötetlen beszélgetésre az érdeklődőket -

olvasható a hagymavárosi klub honlapján

. Az ankéton közösen értékelték a nem túl fényesre sikerült őszi szezont - a tervezett 20 ponttól 8 ponttal kevesebbet szerzett a csapat - ami után minimálisra csökkentek a csapat esélyei a bennmaradásra az átszervezés előtt álló NB III-ban. Kiemelték, hogy nehezíti a a klub helyzetét, hogy az önkormányzat támogatása nélkül lényegesen kevesebb pénz áll rendelkezésre, ráadásul a TAO-pályázat is sikertelennek bizonyult, hiszen az az M-foci Kft. által pályázott 30 millióból - amiben szerepelt a lelátó felújítása, egyéb eszközök beszerzése, valamint személyi jellegű kiadások fedezése is - mindössze 1,8 millió forintot ítélt meg a szövetség. Az adóbevételek elszámolásában történő változások szintén kevesebb bevételt vetítenek előre - hangzott el. A fentiek alapjaiban írják át a csapat költségvetését, azaz anyagilag is távolabb került a bennmaradás, mint célkitűzés. Mindezek bejelentését követően, korábbi elhatározása nyomán, Ménesi Gábor elnök a tavaszi szezont követően lemond mindenféle szerepvállalásról ami jelenleg a makói egyesülethez köti. Ám addig is a tisztes helytállás a cél, s

Bány Tamás

szerint még akár "csoda" is történhet. "Úgy nem lehet pályára lépni, hogy eleve feladtuk volna, hisz úgy nincs értelme a munkának" - hangsúlyozta a tréner. Az NB III Alföld csoportjában jelenleg a 12. pozícióban álló alakulattól eddig távozott

Magyar György

(Mórahalom),

Czibere Adrián

,

Nagy András

(mindkettő HFC),

Erős Dávid

,

Gellér Gábor

távozott, valamint

Csák Zoltán

- a korábbi makói játékos, majd szakvezető, a mórahalmiak élére kinevezett

Csák Zoltán

fia - jelenleg a Mórahalomnál edz. Az érkezési oldalon egyelőre egy név szerepel,

Tóth Timotheusz

a Makó saját nevelésű játékosa visszatért a KTE II.-től. Mint Bány Tamás közölte, csatár és belső védő igazolását szeretné a vezetés mindenképp végrehajtani. További távozók nem várhatók, hisz élő szerződésből csak igazolási díj fejében válthatnának a játékosok csapatot. A hétvégi első edzőmérkőzés az Orosháza ellen a korábban meghirdetett szombat 11 óra helyett 10 órától kezdődik.

A Makó FC felkészülési mérkőzéseinek programja:

január 19., 11 óra: Makó – Orosháza január 26., 11 óra: Békéscsaba – Makó január 30. (?): Makó – Tápé február 2., 11 óra: Makó – Szeged 2011 február 6., 17.30: Makó – Tótkomlós február 9., 11 óra: Makó – Szarvas február 13., 17.30: Makó – Kondoros február 16., 11 óra: Makó – Csabacsűd február 20., 17.30: Makó – Szeged 2011 február 23., 11 óra: Makó – Orosházi Rákóczi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.