Közélet

Közel 150-en tettek katonai esküt Vásárhelyen

Közel 150-en tettek katonai esküt Vásárhelyen

2013. január 13., vasárnap
Közel 150-en tettek katonai esküt Vásárhelyen

Ünnepélyes katonai eskütétellel zárult a 2012 októberében kezdett alapkiképzés január 9-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájában. A végzett katonák közül több mint százan a dandár kötelékében teljesítenek majd szolgálatot.

A 14 hetes kiképzésen a most esküt tettek elsajátították az alakiasság alapvető formáit, egészségügyi, tereptan-, harcászati- és túlélő-foglalkozásokon vettek részt, de tűzakadály pályán és éleslövészeten is helyt kellett állniuk. A katonák eskütételén jelen volt

Vargha Tamás

, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára,

Domján László

vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka,

Böröndi Gábor

dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka és

Kószó Péter

, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere is. Vargha Tamás parlamenti államtitkár - aki 35 évvel ezelőtt ugyanitt tette le esküjét - beszédében kiemelte: „Az eskü több mint egy ígéret, amelyet különféle indokokkal meg lehet szegni. Az eskü egy életre szól, és minden időben érvényes. Mostantól Önök példává és mintává válnak, hiszen saját elhatározásukból, saját választásuk okán segítik és védik a földet, amit az otthonunknak nevezünk.” Az államtitkár köszöntését követően, az alapkiképzésen résztvevő 148 közkatona együtt tette le ünnepélyes esküjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.