/

Kétmilliárd forint jut az SZTE-nek?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2-2,2 milliárd forintra számíthat a Szegedi Tudományegyetem abból a 10 milliárdos keretből, amelyet a kiemelt és kutatóegyetemek többlettámogatására szán a kormány – értesült a Rádió88.

Mint a rádiónak Majó Zoltán, az egyetem gazdasági és műszaki főigazgatója elmondta: még zajlanak a tárgyalások az egyetem idei költségvetését nagyban meghatározó, 4,2 milliárd forintos állami támogatáscsökkentésről is, és bíznak a kompenzációban, egyebek mellett a 10 milliárdos kutatóegyetemi keretből. A Szegedi Tudományegyetem mellett több universitast is érintenek a milliárdos elvonások – írja a Rádió88.

Két hete arról számoltunk be, hogy közel 4200 millió forinttal csökkentheti a Szegedi Tudományegyetemnek szánt támogatását idén az állam. Akkor Majó Zoltán úgy nyilatkozott: az elvonás már a dolgozóik bérét, a jelenlegi infrastruktúra fenntartását és az ösztöndíjak kifizetését fenyegeti. Később az egyetem sajtóközleményt adott ki, melyben felhívták a figyelmet, hogy a finanszírozási rendszer lényeges átalakulása miatt még nem teljesen ismertek az intézményi költségvetést érintő számok. Ezért az SZTE vezetése csak további információk birtokában nyilatkozik majd az intézmény költségvetésének alakulásáról.

Előző sztori

Alakuló ülését tartja a szegedi helyi védelmi bizottság

Következő sztori

Hoffmann Rózsa: rendben zajlik az iskolák állami átvétele