Bulvár

Hódmezővásárhelyen is a honvédség oszt vizet

Hódmezővásárhelyen is a honvédség oszt vizet

2013. január 3., csütörtök
Hódmezővásárhelyen is a honvédség oszt vizet

Hódmezővásárhelyen is a Magyar Honvédség oszt vizet addig, amíg a megyei jogú város és térsége meg nem oldja az arzénmentesítést. Erre a feladatra a település már 1,6 milliárd forintot nyert - jelentette be a polgármester csütörtökön a dél-alföldi városban.

Almási István

(Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a víz iható a városban, nem a minősége, hanem a szabályozás változott január elsejével. A településen és térségében 20 működő kút van, amelyek vize literenként döntően 13-30 mikrogramm arzént tartalmaz az unió által meghatározott legfeljebb 10 mikrogramm helyett. Addig, amíg a helyzet nem változik, a honvédség szállít arzénmentes vizet a lakosságnak. Annak érdekében, hogy Magyarország minden településén az uniós szintnek megfelelő minőségű ivóvíz legyen, fejlesztéseket kell végrehajtani, ehhez Hódmezővásárhely és térsége jelentős forrást nyert. A Dél-alföldi ivóvízminőség-javító program előkészítését megvalósító konzorcium a terveket azonban csupán 2012-ben fejezte be, így a projekt a térségben sem realizálódhatott az év végére kitűzött határidőre. A fejlesztés az arzénmentesítéssel és a vízhálózat-fejlesztéssel együtt, százszázalékos támogatás mellett, bruttó mintegy kétmilliárd forintból valósul meg 2014-re - tette hozzá a polgármester. Január 1-jétől az arzénnal szennyezett vízű településeken a honvédség oszt egészséges ivóvizet, a katonák 123 település mintegy 340 ezer lakosát látják el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.