Egyetem

Az egyetemi könyvtár új nyitva tartása ellen szólal fel az EHÖK

Az egyetemi könyvtár új nyitva tartása ellen szólal fel az EHÖK

2013. január 23., szerda
Az egyetemi könyvtár új nyitva tartása ellen szólal fel az EHÖK

AZ SZTE Szenátusához fordul az egyetemi hallgatói önkormányzat amiatt, hogy az SZTE Klebelsberg Könyvtár februártól csökkentené nyitva tartási idejét - olvasható az SZTE EHÖK közleményében.

A SZTE EHÖK is, mint sokan mások, egy közösségi oldalon értesültek arról, hogy az SZTE Klebelsberg Könyvtár februártól csökkenti nyitva tartási idejét: a könyvtár hétköznapokon 9-19 óráig lesz nyitva, szombatonként pedig zárva tart. Korábban a könyvtár minden hétköznap 8-20 óráig állt a hallgatók rendelkezésére, szombaton pedig 9 és 16 óra között. A Tanulmányi és Információs Központ új nyitva tartási rendje szerint hétfőtől szerdáig 8 és 20 óra között, csütörtökön és pénteken 9 és 19 óra között tart nyitva, szombat-vasárnap zárva van. Az SZTE EHÖK a soron következő Szenátus elé viszi az egyetemi könyvtár nyitva tartásának szűkítését, azzal a kéréssel, hogy a Szenátus tagok név szerint szavazzanak a könyvtár nyitva tartásának ügyében. Az egyetemi könyvtár nyitva tartásának szűkítéséről, megváltoztatásáról nem dönthet a Tanulmányi és Információs Központ igazgatója. Az egyetemi könyvtár nyitva tartása alapvető minőségi feltétel, amit semmilyen megszorítás nem korlátozhat -

olvasható az SZTE EHÖK közleményében

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.