Közélet

Feljelentést tett a Jobbik a Szent Korona meggyalázása miatt

Feljelentést tett a Jobbik a Szent Korona meggyalázása miatt

2013. január 11., péntek
Feljelentést tett a Jobbik a Szent Korona meggyalázása miatt

Feljelentést tett a Jobbik ismeretlen tettes ellen a VII. kerületi rendőrkapitányságon, mert elmondásuk szerint Budapest belső-erzsébetvárosi közterületein egyre gyakrabban jelennek meg Szent Koronát sértő graffitik.

Kató Alpár

, az ellenzéki párt VII. kerületi alapszervezetének elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar államiság jelképét gyalázó falfirkák az elmúlt hónapokban többször megjelentek a kerületi utcákon, amit pártja elítél. Hozzátette: ezek letakarításában rendszeresen részt vesznek.

Stummer János

, a Jobbik erzsébetvárosi képviselője arról beszélt, hogy noha a Szent Korona mint nemzeti jelkép csak a júniusban hatályba lépő büntető törvénykönyv értelmében élvez védelmet, úgy vélik: addig is mindent meg kell tenni a szimbólum megsértői ellen. A feljelentést a két politikus mellett

Szilágyi György

országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke is aláírta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.