A szegedi thai boxot is felpezsdítette a vb-érem

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó szezont zárt le 2012-vel a Magyar Kick-Box Szövetség Muaythai Szakága, a sport első hazai vb-bronzérmét is megszerezte. Idén az utánpótlás megerősítése, a küzdősport népszerűsítése a cél: ennek szellemében Rehák György, a szakág igazgatója a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola edzésére is ellátogatott, hogy mutasson pár fogást a harcosoknak.

A legjobbtól tanulhattak csütörtök délután a Szandzsu Thai Box szegedi sportolói: a klub Bonifert Domonkos Általános Iskolában tartott edzésére Rehák György, a hazai thai box egyik legmeghatározóbb személyisége látogatott ki. Egykor nemzetközi szinten ismert harcosként a szorítóban öregbítette a hazai küzdősport jó hírét, azóta pedig a Magyar Kick-Box Szövetség thai box szakágának igazgatójaként dolgozik a keleti gyökerű sport jövőjéért.

“Jelentős állomás volt a 2012-es év a Muaythai hazai történetében. Számos sikeres versenyt és elismerést követően szeptemberben az első VB érmet is sikerült megszereznünk” – nyilatkozta portálunknak Rehák György. A sikert az A kategória 60 kilós súlycsoportjában indult Habash Antoine érte el, aki az IFMA Szentpéterváron rendezett világbajnokságáról bronzérmet hozott haza. “Az érem nagyon jót tett a sportnak itthon, szerencsére egyre többen próbálják ki a thai boxot. Szegeden, a Városi Sportcsarnokban rendezett amatőr küzdősportgálálán is rekord számú induló nevezett, ami az utánpótlás szempontjából is igen biztató” – hangsúlyozta.

Jól harcolnak a szegedi krampuszok

A szövetség elnökének kezdeményezésére a fiatalabb korosztályokkal is megismertetnék a küzdősportot. December 9-én Szentendrén a sport szabályrendszeréhez hasonló mérkőzésben próbálhatták ki magukat a 6-12 évesek a Krampusz-kupán. Bodor Gábor, Prágai Ádám és Rácz Dániel, a szegedi klub három ifjú oroszlánja kiváló eredményt ért el a megmérettetésen. Edzőjük, Darida Tibor és Lajos Attila rajtuk kívül több kicsit is képez a Bonifert iskola tornatermében, biztosítva ezzel a thai box Tisza-parti utánpótlását. “A cél idén is az, hogy minél több generációval megismertessük ezt a kemény, de nagyszerű sportot. Főként a gyerek és kadett korosztályokat bővítenénk, hisz ők jelentik a jövőt. Nagy előrelépés, hogy a szakág önálló edzőképzést is elindított, hamarosan képzett szakemberek adhatják majd át tudásukat az ifjaknak” – foglalta össze Rehák György.

Előző sztori

Megnyerte első freestyle-versenyét a szegedi autogrammgyűjtő – egy trükk sikerült neki + VIDEÓ

Következő sztori

Hátország: alapszakaszgyőztes a KSZSE OSB csapata