Sport

A szegedi thai boxot is felpezsdítette a vb-érem

A szegedi thai boxot is felpezsdítette a vb-érem

2013. január 19., szombat
A szegedi thai boxot is felpezsdítette a vb-érem

Jó szezont zárt le 2012-vel a Magyar Kick-Box Szövetség Muaythai Szakága, a sport első hazai vb-bronzérmét is megszerezte. Idén az utánpótlás megerősítése, a küzdősport népszerűsítése a cél: ennek szellemében Rehák György, a szakág igazgatója a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola edzésére is ellátogatott, hogy mutasson pár fogást a harcosoknak.

A legjobbtól tanulhattak csütörtök délután a Szandzsu Thai Box szegedi sportolói: a klub Bonifert Domonkos Általános Iskolában tartott edzésére

Rehák György

, a hazai thai box egyik legmeghatározóbb személyisége látogatott ki. Egykor nemzetközi szinten ismert harcosként a szorítóban öregbítette a hazai küzdősport jó hírét, azóta pedig a Magyar Kick-Box Szövetség thai box szakágának igazgatójaként dolgozik a keleti gyökerű sport jövőjéért. "Jelentős állomás volt a 2012-es év a Muaythai hazai történetében. Számos sikeres versenyt és elismerést követően szeptemberben az első VB érmet is sikerült megszereznünk" - nyilatkozta portálunknak Rehák György. A sikert az A kategória 60 kilós súlycsoportjában indult

Habash Antoine

érte el, aki az IFMA Szentpéterváron rendezett világbajnokságáról bronzérmet hozott haza. "Az érem nagyon jót tett a sportnak itthon, szerencsére egyre többen próbálják ki a thai boxot. Szegeden, a Városi Sportcsarnokban rendezett amatőr küzdősportgálálán is rekord számú induló nevezett, ami az utánpótlás szempontjából is igen biztató" - hangsúlyozta.

Jól harcolnak a szegedi krampuszok

A szövetség elnökének kezdeményezésére a fiatalabb korosztályokkal is megismertetnék a küzdősportot. December 9-én Szentendrén a sport szabályrendszeréhez hasonló mérkőzésben próbálhatták ki magukat a 6-12 évesek a Krampusz-kupán.

Bodor Gábor, Prágai Ádám

és

Rácz Dániel

, a szegedi klub három ifjú oroszlánja kiváló eredményt ért el a megmérettetésen. Edzőjük,

Darida Tibor

és

Lajos Attila

rajtuk kívül több kicsit is képez a Bonifert iskola tornatermében, biztosítva ezzel a thai box Tisza-parti utánpótlását. "A cél idén is az, hogy minél több generációval megismertessük ezt a kemény, de nagyszerű sportot. Főként a gyerek és kadett korosztályokat bővítenénk, hisz ők jelentik a jövőt. Nagy előrelépés, hogy a szakág önálló edzőképzést is elindított, hamarosan képzett szakemberek adhatják majd át tudásukat az ifjaknak" - foglalta össze Rehák György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.