Közélet

A Hallgatói Hálózat egyeztetésre kér időpontot a minisztertől

A Hallgatói Hálózat egyeztetésre kér időpontot a minisztertől

2013. január 22., kedd
A Hallgatói Hálózat egyeztetésre kér időpontot a minisztertől

A Hallgatói Hálózat (HaHa) azt kéri az emberi erőforrások miniszterétől, hogy jelöljön ki egy időpontot, amikor nyilvános beszélgetést folytathatnak vele a szerveződés tagjai, illetve az érdeklődő diákok.

A HaHa az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra hivatkozott:

Balog Zoltán

múlt pénteken a budapesti Educatio kiállításon kifejezte, és hétfői sajtótájékoztatóján is megerősítette, hogy nyitott a Hallgató Hálózattal való párbeszédre. Közölték, a felajánlott lehetőséget megragadva arra kérik a minisztert, hogy jelöljön ki egy időpontot (a következő hét végénél korábbit) és egy helyszínt, ahol nyilvános beszélgetést folytathatnak vele a Hallgatói Hálózat tagjai, illetve az érdeklődő diákok. Hozzátették, a kérdéseikkel és kételyeikkel nincsenek egyedül, s egy ilyen beszélgetés a tárca vezetőjének is lehetőséget nyújt arra, hogy nyilvánvalóvá tegye a kormány álláspontját. Balog Zoltán arról, hogy a Hallgatói Hálózat részvétele miként alakul az egyeztetéseken, kedden, amikor részmegállapodást írt alá a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK), azt mondta: a megbeszéléseket a hallgatók megválasztott képviselőivel, az oktatók, professzorok képviselőivel és a gazdaság szereplőivel kívánják lefolytatni. A miniszter akkor közölte, tudják, hogy "más szereplők is vannak a pályán", és tudomásul veszi, hogy a hallgatói önkormányzatok közvetítsék más civil szervezetek kéréseit, követeléseit, ugyanakkor ragaszkodnak ahhoz, hogy a hivatalos egyeztetéseken olyan szereplők legyenek jelen, akiknek mandátumuk van erre. A hallgatói önkormányzatokat a felsőoktatási törvény is a hallgatói érdekképviselet megjelenítőiként rögzíti - jegyezte meg a tárca vezetője.

Nagy Dávid

, a HÖOK elnöke hozzátette: azon az állásponton vannak, hogy a lehető legszélesebb kört kell bevonni az egyeztetésekbe, azokat a szervezeteket, amelyek ennek ellenére sem kapnak meghívást a kerekasztalra, a jövőben is tájékoztatják majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.