Sport

Vízilabda: két magyar vb-ezüst egy napon

Vízilabda: két magyar vb-ezüst egy napon

2012. december 9., vasárnap
Vízilabda: két magyar vb-ezüst egy napon

A magyar női és férfi válogatott is ezüstérmet szerzett az ausztráliai Perth-ben zajló ifjúsági vízilabda-világbajokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a női együttes - amely a negyeddöntőben a házigazdákat, az elődöntőben pedig az oroszokat verte magabiztosan - a vasárnapi fináléban a görögökkel csapott össze, de ezúttal nem volt esélye a győzelemre, 9-5-re alulmaradt. A férfiak a nyolc között szintén az ausztrálok felett diadalmaskodtak, majd a szerbek ellen is győztek egy góllal, s bár a döntőben is vezettek az olaszokkal szemben, botrányos játékvezetés mellett - a mieinktől négy embert is kipontoztak, vagy cserével végleg kiállítottak, miközben az olaszoktól egyet - végül 10-8-ra kikaptak. A férfi torna legjobb játékosa a magyar csapat centere,

Német Toni

lett. A vb-n a 18 éven aluli korosztály képviselői vettek részt.

Ifjúsági (U18) női vízilabda világbajnokság döntő:

Magyarország - Görögország 5-9

Magyar gólszerzők:

Garda 2, Ziegler 1, Miskolczi 1, Horváth 1.

A világbajnoki ezüstérmes U18-as női csapat tagjai:

Kele Nikolett, Garda Krisztina, Doroszlai Vanda, Ziegler Diána, Horváth Anna, Hajor Orsolya, Kövesdi Vivien, Sikter Diána, Horváth Brigitta, Gémes Alexa, Gurisatti Gréta, Miskolczi Ibolya, Illés Anna.

Szövetségi edző:

Mihók Attila.

Ifjúsági (U18) férfi vízilabda világbajnokság döntő:

Magyarország - Olaszország 8-10 (4-3, 1-3, 1-1, 2-3)

Magyar gólszerzők:

Német 3, Szabó B. 2, Manhercz 2, Lőrincz 1.

A világbajnoki ezüstérmes U18-as férfi csapat tagjai:

Berta József, Szabó Bendegúz, Péterfy Mihály, Zalánki Gergő, Sánta Dániel, Jansik Szilárd, Német Toni, Telegdy András, Lőrincz Bálint, Sedlmayer Tamás, Manhercz Krisztián, Gyárfás Tamás, György Dávid.

Szövetségi kapitány:

Horkai György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.