Írjon nekünk

Utazás

Utazás: Harry Potter stúdiótúrára mehetünk Londonban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

2012 tavaszán nyitotta meg kapuit a világ egyik legjobban várt látványossága, a Warner Brothers stúdiótúrája Londonban, ahol a látogatók bepillanthatnak a Harry Potter-filmek kulisszái mögé. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

Az egyedülálló kiállítás alkalmával végigsétálhatunk az Abszol úton, beléphetünk a Roxforti kastély nagytermébe, megnézhetjük Harry Nimbus 2000-es seprűjét és sok minden mást is. A túra azonban nem lesz olcsó, és ez nem tetszik az angoloknak.

A legérdekesebb látványosságok

– a nagyterem felfedezése
– Dumbledore professzor irodája és eddig nem látott különlegességek
– séta az Abszol úton
– olyan jól ismert kellékek szemügyre vétele, mint Harry versenyseprűje vagy Hagrid motorbiciklije
– bepillantás a különleges filmes effektek világába
– a Griffendél klubhelyisége, a fiúk hálószobája, Hagrid kunyhója és Umbridge professzor irodája a Mágiaügyi Minisztériumban


Nem kellett sokáig várni az újabb Harry Potter-őrületig. 2012 márciusától néhány óra erejéig bárki beléphet a varázslóvilágba a Warner Brothers stúdiójában, ahol a nyolc Harry Potter-film legtöbb jelenetét forgatták. Az “Így készült a Harry Potter” című kirándulás bemutatja a felvételek helyszíneit, a szereplők jelmezeit és a filmes trükkök is lelepleződnek. A túrát három órásra tervezték, de mivel mindenki egyénileg megy végig rajta, akár tovább is lehet maradni.

Helyszín: a stúdió Londontól 30 km-re található Leavesdenben, a repülőterek közül Luton van a legközelebb.

Forrás: Origo.hu

Harry Potter Hétvégék- London

1 nap: Érkezés Londonba. Transzfer a szállodába. Városnézés egyénileg melyben ajánljuk megnézni a város leghíresebb nevezetességeit: Buckingham Palota ahol 11.30-kor akár az őrségváltást is megnézhetjük. Innen tovább sétálhatunk a Westminster negyedben, ahol a parlamentet, székesegyházat, a miniszter rezidenciáját láthatjuk. Ebéd után elsétálhatunk a Covent Gardenbe itt a vásárlási lehetőségeken felül megnézhetjük a London Transport Múzeumot. A múzeumban megnézhetjük a ma is közkedvelt emeletes buszok elődjeit és, hogy miként alakult ki London metró hálózata, tömegközlekedése.

2. nap: 2012 tavaszán nyílt HARRY POTTER stúdió meglátogatása. Buszos transzfer a stúdióhoz. A stúdióban az egyedülálló gyalogos túra bemutatja a film helyszíneit, szereplőit, jelmezeit és kellékeit. Megtudható néhány szigorúan őrzött titok is mint a speciális effektusok vagy animációs technikák, melyek a filmet rendkívül népszerűvé tette az egész világon.
Íme néhány dolog, amire számíthat:
– Beléphet, az igazi nagyteremben.
– Megnézheti Dumbledore irodájába, és fedezze fel korábban soha nem látott kincseket.
– Végigsétálhat a híres macskaköveken az Abszol úton. Megépítették a híres kirakatfrontot mint az: Ollivanders pálca üzlet, , Flourish and Blotts,a Weasleys’ Wizard Wheezes, Gringotts Wizarding Bank és az Eeylops Owl Emporium-ot is.
– Néhány ikonikus kellék a filmből mint a Harry Nimbusz 2000 és Hagrid motorkerékpárja.
Ismerje meg, hogyan hívták életre a csodás lényeket zöld képernyő előtt, az animátorokat és élet nagyságú modelleket, fedezze fel újra az emlékezetes helyszíneket beleértve a Griffendél klubhelyiséget, a fiú kollégiumot, Hagrid kunyhóját, bájitaltan professzor tantermét és Umbridge irodáját a Mágiaügyi Minisztériumban. A stúdióban bármennyi időt tölthetnek el, akár egy egész napot is. Miután meglátogatták a stúdiót busszal mehetnek vissza a városba.

3. nap: A gyerekekről szól mai napi ajánlatunk is. Látogassunk meg Hamley’s Játékboltját. A bolt 188-196 Regent Streeten található. Elődjét 1791-ben nyitotta a Williem Hamley innen nem messze, mostani helyén 7 szinten találhatóak gyerek és ifjúsági játékok, Itt biztosan találhatunk egy kis meglepetést, emléktárgyat a gyerekeknek. Program alkotásnál figyeljünk a repülő menetrendjére. A transzfer a hotel előtt várja Önöket , amivel kimehetnek a reptérre.

3 nap / 2 éjszaka program 3*-os hotelben
Felnőttek: 99.900 Ft helyett: 89.600 Ft/fő.
1. Gyerekeknek 15 éves korig: 57.500 Ft-tól
2. Gyereknek 15 éves korig: 57.500 Ft-tól

A részvételi díjak a következő szolgáltatások árát tartalmazzák: 2 éjszakai szállás a választott kategóriájú metró közeli szálloda kétágyas szobáiban reggelivel, Repülőtéri transzfer – reptér – hotel – reptér között. Buszút és belépőjegy a Harry Potter stúdióba. Utazási jegy 1-2 zónára 3 napra. Belépőjegyek.

A részvételi díjon felül fizetendő: repülőjegy és egyéb választható szolgáltatások. Egy fő utazása felár ellenében. Az árak 2 felnőtt + 1 v. 2 gyerek elhelyezése esetén érvényesek. 1 felnőtt + 1 gyerek esetén a gyerek a felnőtt árból 4.900 Ft kedvezményt kap. Ebben az esetben nem pótágyon történik az elhelyezése. Árak 2013. 03. 31-ig érvényesek.

Érdeklődni:
C&T Hungary Utazási Iroda 6720 Szeged Dugonics tér 12.
Tel/fax: 62/481-562
mobil: 06/20 48 00 556
www.congresstravel.hu
Engedély szám: U-000045

Utazásszervező: London Utazás
Eng. szám: U-000751

Utazás

Szeged is népszerű úti cél lesz az ünnepi hosszú hétvégén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Háromszoros forgalmat hoz a szállodákban a négynapos hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest.

Tovább olvasom

Utazás

Biztonságban érzik magukat nálunk a külföldi turisták

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A közelmúltban elkövetett terrorcselekmények és a migráció jelentősen megváltoztatta az európai utazási szokásokat – tudta meg portálunk Farkas Andrástól, a Connection&Travel Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Tovább olvasom

Utazás

Tengerre, magyar! – a szegediek az Adriára és a Fekete-tengerhez mennek nyáron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fiatalok gyakran maguk szervezik meg az utazást és a szállást is, az idősebbek viszont szívesebben áldoznak a kulturális körutazásokra és a múzeumi belépőkre. A terrorveszély kihat a franciaországi és törökországi nyaralások népszerűségére, Görögországtól is elvette sokak kedvét a migrációs válság és a gazdasági problémák. Belföldön a wellness napok és az egynapos kirándulások már őszig beteltek. Rövid utazások esetén is fontos a biztosítás kötése, mert akár 400 ezer forintnál is többe kerülhet egy kétnapos külföldi betegellátás.

Tovább olvasom

Aktuál