Közélet

Szerdától kétirányú a Vásárhelyi Pál utca + FOTÓK, VIDEÓ

Szerdától kétirányú a Vásárhelyi Pál utca + FOTÓK, VIDEÓ

2012. december 18., kedd
Szerdától kétirányú a Vásárhelyi Pál utca + FOTÓK, VIDEÓ

December 19-én, szerdán reggel birtokba vehetik az autósok a felújított Vásárhelyi Pál utcát, melynek kétszer két sávra szélesítését augusztus elején kezdte meg a kivitelező. Az ünnepélyes szalagátvágás 11 órakor lesz.

Esővédett buszmegállókkal és kerékpársávval egészítették ki a négysávossá bővült Vásárhelyi Pál utcát a Bakay Nándor utcai körforgalom és a Kenyérgyári út között. A felújítást és a rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna továbbépítését a Colas Út Zrt. végezte el nettó 565 millió forintért. Ahogy megírtuk, a kivitelező már július 24-én vette át az érintett útszakaszt, és a projekt második szakaszának végeztével az utca teljes hosszában négysávossá vált. Csufor Sándor, a Colas Út Építőipari Zrt. területi igazgatója azt nyilatkozta korábban portálunknak, hogy a vízügyi építési alapból finanszírozott főgyűjtő csatorna a Kálvária sugárutat is érinti, ott alig 50 centivel a meglévő csatorna alatt kellett dolgozniuk. Az úttest 14 méter széles és 515 méter hosszú lett, mindkét oldalon kerékpársávot, valamint járdát építettek, továbbá húsz kerékpártámaszt is kihelyeztek. Ottjártunkkor a terület zöldfelületeit rendezték, a füvesítés mellett facsemeték és cserjék is díszítik majd az út mentét, melynek szélesítésével határidő előtt végzett a kivitelező. A műszaki átadás várhatóan január elejéig tart, de a forgalom már december 19-én megindulhat az útszakaszon. http://www.youtube.com/watch?v=r0iIWIFYhQY&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.