Írjon nekünk

Közélet

Szegedi Milla: arcpirító, hogy nem közvetített a VTV

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Olcsó politikai játszmákhoz asszisztált a Szegedi Városi Televízió a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen, amikor megszakította az élő közvetítést – írja sajtóközleményében a szegedi Milla.

A közleményt alább változtatás nélkül olvashatják.

“Szegeden, a tegnapi botrányosan zárult, rendkívüli közgyűlésnek két fontos témában – Bátyai Edina mondvacsinált visszahívásáról és a városi tulajdonú cégek vezetőinek jutalmazásáról – kellett döntenie. Zelena András, a városi televízió vezetője már a nyilvános ülés kezdetén kijelentette, nem hajlandó közvetíteni a közgyűlést, mivel a város nem fizet a tévének. Az élő közvetítés megszakítását a város tulajdonában álló VTV Szeged részéről minimum arcpirítónak tartjuk. Különösen a 15 fő által megszavazott 61 millió forintos vezetői jutalomkeret fényében, amely Zelena András munkáját is jutalmazza. A televíziós közvetítés elmaradásával a város lakosságát kizárta az őket megillető társadalmi nyilvánosságból.

Továbbra sem értjük, hogy milyen, váratlanul felmerült üzleti érdekek eredményezték a zárt ülés elrendelését, hiszen a javaslatokat korábban a nyilvános tárgyalás igényével nyújtották be. Szeged kulturális életében az egyik legfontosabb szerepet betöltő intézmény vezetőjének azonnali leváltásáról a közgyűlés nem óhajtott nyilvánosan érvelni, majd dönteni. Ennek egyetlen oka kizárólag az lehet, hogy a 15 képviselő (Fidesz-KDNP, Jobbik) szégyellte magát, mert tudta, hogy nem a város és a rájuk szavazók érdekét tartotta fontosnak. Szeged kulturális élete nem az azt megillető szakmai irányvonalak mentén szerveződhet, olcsó politikai játszmák áldozata lett! Ehhez tegnap asszisztált a városi televízió vezetője.

Ezért felszólítjuk Zelena Andrást, hogy a neki szánt jutalmat – ebben a rendkívül nehéz helyzetben – azonnal és határozottan utasítsa vissza, különös tekintettel arra, hogy az általa vezetett, Szeged adófizetőinek a pénzéből eltartott médium súlyosan megsértette a város polgárainak a tájékozódás szabadságához fűződő alapvető, alkotmányos jogát” – áll a közleményben.

Balhé

Újabb szegedi vezető bírót vádol elfogultsággal a PS

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ez a közismert bíró ítélte el a Fidelitast is az elhíresült börtönválogatottas plakát miatt. Nem sokkal később jogerős, elmarasztaló ítélet született a városvezetőkkel szemben. A férfi ex-felesége önkormányzati cégeknek dolgozik, a bíró mégis csak egy esetben jelentett összeférhetetlenséget, a többiben, ahol önkormányzati cégek vettek részt, nem – állítja a lap. Ez már a sokadik szegedi […]

Tovább olvasom

Közélet

Surján László mond beszédet Szegeden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét közös szervezésű programmal emlékezik a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára.

Tovább olvasom

Közélet

Püspökké szentelték, és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szentelésen mintegy félszáz püspök vett részt a Szent Mihály székesegyházban, a templom előtti teret pedig a hívek ezrei töltötték meg.

Tovább olvasom

Aktuál