Bulvár

Sikeresen vizsgáztak Vásárhelyen az önkéntes tűzoltók + FOTÓK

Sikeresen vizsgáztak Vásárhelyen az önkéntes tűzoltók + FOTÓK

2012. december 2., vasárnap
Sikeresen vizsgáztak Vásárhelyen az önkéntes tűzoltók + FOTÓK

A mindszenti és a mártélyi önkéntes tűzoltók felkészítése novemberben zajlott le a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, a jelöltek december első napján adtak számot tudásukról.

Az elméleti vizsga 32 kérdése igyekezett feltérképezni az önkéntesek felkészültségét az égéselmélet, a tűzoltás módjainak és szabályainak területén is, míg a gyakorlati vizsgán a szakfelszerelések használatát ellenőrizték a vizsgabizottság tagjai. A gyakorlati feladatok között az önkéntesek elsőként a vizsgabizottság alelnöki posztját betöltő

Molnár Csaba

őrnagy, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének utasításai alapján osztott sugárszerelést mutattak be, majd a tálcában meggyújtott lángokat kellett kézi porral oltó segítségével megfékezniük. A vizsgabizottság megfigyelte az eszközök szakszerű kezelése mellett a mozdulatok magabiztosságát és gyorsaságát is. A bizottság elnöke,

Kalmár Károly

alezredes, a Szentesi katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője felhívta az önkéntesek figyelmét a további gyakorlás fontosságára, amely során segítséget kaphatnak az önkéntes tűzoltó egyesületek tapasztalt tagjaitól. A vizsga során valamennyi jelölt eredményesen teljesítette a feladatokat, így a vizsgáról szóló igazolványukat december végén kézhez is vehetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.