Sikeresen vizsgáztak Vásárhelyen az önkéntes tűzoltók + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mindszenti és a mártélyi önkéntes tűzoltók felkészítése novemberben zajlott le a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, a jelöltek december első napján adtak számot tudásukról.

Az elméleti vizsga 32 kérdése igyekezett feltérképezni az önkéntesek felkészültségét az égéselmélet, a tűzoltás módjainak és szabályainak területén is, míg a gyakorlati vizsgán a szakfelszerelések használatát ellenőrizték a vizsgabizottság tagjai.

A gyakorlati feladatok között az önkéntesek elsőként a vizsgabizottság alelnöki posztját betöltő Molnár Csaba őrnagy, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének utasításai alapján osztott sugárszerelést mutattak be, majd a tálcában meggyújtott lángokat kellett kézi porral oltó segítségével megfékezniük.

A vizsgabizottság megfigyelte az eszközök szakszerű kezelése mellett a mozdulatok magabiztosságát és gyorsaságát is.

A bizottság elnöke, Kalmár Károly alezredes, a Szentesi katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője felhívta az önkéntesek figyelmét a további gyakorlás fontosságára, amely során segítséget kaphatnak az önkéntes tűzoltó egyesületek tapasztalt tagjaitól.

A vizsga során valamennyi jelölt eredményesen teljesítette a feladatokat, így a vizsgáról szóló igazolványukat december végén kézhez is vehetik.

no images were found

Előző sztori

Világítás nélkül ütköztek Dócon, egy halott

Default thumbnail
Következő sztori

Megszökött a Csillagból, de hamar elkapták

Legutóbbi hasonló cikkek