Ne gyűlöljetek! – Könyv Douchev-Janics Natasáról + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ne gyűlöljetek! címmel könyvet írt Douchev-Janics Natasáról Csonka Gábor, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos volt menedzsere, valamint szerzőtársa, Dlusztus Imre.

A Hogyan veszítettük el Natasát alcímet viselő mű keddi, budapesti és szegedi bemutatóján elhangzott: a két szegedi barát október 24-én döntött úgy, hogy papírra veti a versenyző történetét, hogy mindenki megérthesse, mi is történt az utóbbi évtized egyik legeredményesebb női kajakosával. Ahogy Csonka Gábor fogalmazott: a könyv Natasához illő gyorsasággal készült el, négy hét alatt a nyomdába került és néhány napja elindult a terjesztése. A kötetet Szegeden az Árkádban található Alexandra könyvesboltban mutatta be a szerzőpáros kedd este.

A szerzők szerint a könyvben számos olyan tény, összefüggés, adat kerül napvilágra, amely az eddig ismerteknél pontosabban mutatja be, Magyarország hogyan veszítette el Douchev-Janics Natasát. A kötetben megszólal többek között a volt edző, Kovács László, a szegedi klub vezetője, Petrovics Kálmán, valamint a versenyzőtárs, Kovács Katalin és maga a főszereplő is.

A 2999 forintba kerülő könyvet sok fotó színesíti.

A bácskapalánkai születésű, magyar-szerb kettős állampolgárságú versenyző szeptember 27-én jelezte a magyar szövetségnek (MMKSZ), hogy Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, mert férje állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot. Az MKKSZ felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót (42 millió forintot) kért a távozó sportolóért, az összeget azonban senki nem fizette ki a múlt pénteki határidőig. Jelen állás szerint Douchev-Janics Natasának az országváltás miatt két évet ki kell hagynia, bár bolgár férje, egyben edzője, Andrian Douchev a múlt héten kijelentette: felesége – függetlenül attól, hogy az MKKSZ nem adta ki a versenyzési engedélyét – jövőre is indulni fog nemzetközi viadalokon.

no images were found

Előző sztori

Gerincproblémákról az Életviteli és Rekreációs Klubban

Következő sztori

Együttműködést kötött a KSH és a szegedi egyetem