Közélet

Módosul a szerencsejáték törvény végrehajtási rendelete

Módosul a szerencsejáték törvény végrehajtási rendelete

2012. december 30., vasárnap
Módosul a szerencsejáték törvény végrehajtási rendelete

A szerencsejáték törvényben meghatározott, a kártyaterem létesítéséhez szükséges védőtávolságot részletezi egyebek mellett a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

A szerencsejáték törvény végrehajtási rendeletét módosító tervezet hivatkozik a törvény előírására, amely szerint 200 méteren belül nem működhet kártyaterem ifjúsági-, gyermek-, oktatási- vagy nevelési intézménytől, ifjúsági klubtól, egyházi- vagy egészségügyi intézménytől, továbbá játékkaszinótól sem. Bár utóbbi meglepő lehet, de a törvénybe csak 2010 tavaszán került be a kártyaterem, ezért a már működő kaszinókat akarta ettől a konkurenciától védeni a törvényhozás. A tervezet részletezi, hogy mi minősül oktatási, illetve nevelési intézménynek. A sor az óvodával indul, az általános- és középiskolán át a diákotthonig tart. Megadja a 200 méteres védőtávolság mérési módját is. A védett intézmények közterületről nyíló főbejárata, valamint a kártyaterem főbejárata közti különbségnek kell 200 méternek lennie. A mérést úgy kell elvégezni, hogy a két főbejárat között - a KRESZ szabályai szerint - a közterületen, gyalogosan kell megtenni az utat. Miután a hatályos végrehajtási rendeletben nem szerepel a kártyaterem, így a módosítás rögzíti az engedélyezés igazgatási szolgáltatási díját is. Ez asztalonként 18 ezer forint, a törvény szerint legalább 5 asztalnak kell lennie egy ilyen teremben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.