Kosárlabda: fölényes győzelemmel búcsúzott közönségétől a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi kosárlabda NB I/B kilencedik fordulójában az újonc Mezőberényi KK elleni fölényes győzelemmel búcsúzott erre az évre közönségétől az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli csapata.

A bemelegítésnél az utóbbi időben már elsősorban edzőként tevékenykedő Utasi Gábor is mezben öltözve dobált – vele együtt voltak tizenegyen a hazaiak – de a csupa szív játékos végül nem lépett pályára a találkozón, amelyen meglepetésre Gaál és Sütő kosaraival a vendégek kezdtek jobban. A hazaiak azonban gyorsan ébredtek és a fiatal Schéda Martin valamint a rutinos irányító, Sasa Vejinovic vezérletével a negyed közepéig már jelentős (5. perc: 13-4) előnyhöz juttatták csapatukat. Vendég időkérést követően mindössze annyit változott a helyzet, a hazaiaknál előbb Mócsai, majd két triplával Nyilas vette át a főszerepet és a negyed végére 16 pontra nőtt a Kosársuli előnye. A második negyed elején Vas Péter duplájával először vezetett húsz ponttal a hazai gárda (11. perc: 34-14). Szerencsére a jelentős előny birtokában sem álltak le a sárga-kékek, előbb több kihagyott dobása után Czibere is beszórta első tripláját majd a csereként pályára lépettek közül Szilágyi és Ollé is betalált (16. perc: 47-23). A negyed vége Mócsaié volt, aki két perc alatt hat pontot szórt és ezzel 25 pontos vásárhelyi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után az ex-vásárhelyi Rácz Tamás kezdte a pontgyártást, de a remekül játszó Schéda révén harminc pont fölé nőtt a Kosársuli előnye (24. perc: 69-38). A vendégek nehezen viselték a statiszta szerepet, legjobb dobójuk, Gaál Róbert lecserélését követően őrjöngött a kispadon, földhöz vágta az ásványvizes palackot, majd felrúgta a cserék részére biztosított székek egyikét. A “magánszám” nem okozott törést a hazaiaknál, Nyilas újabb trojkájára ugyan a tavaly még szintén Vásárhelyen játszott, most azonban lágyékhúzódással bajlódó Kiss Gergő szintén hárompontossal válaszolt (26. perc: 73-43). A negyed hajrájában felváltva estek a kosarak, a hazaiaknál a Vas-Schéda-Nyilas-Mócsai négyes, míg a vendégeknél elsősorban Nemes Péter játszott ponterősen. Harmincpontos hazai előnnyel kezdődött az utolsó játékrész, így Elek András, a hazaiak mestere már bátran nyúlhatott a cserékhez is. Schéda és Czibere kosarai után Czuprák Ádám is megszerezte első pontjait (35. perc: 95-60), amikor az egyébként sokat vállaló Gaál szabálytalanságát szándékosnak ítélték a játékvezetők és ezt követően a vendégek játékosát úgy kellett lefogni a nagyobb balhé elkerülése érdekében. A játékvezetők Gaált zuhanyozni küldték – remélhetőleg a tusolás kellően le is hűtötte – Schéda pedig mind a négy büntetőt beszórta. Öt percig nem tudott pontot dobni a berényi gárda, miközben a hazaiak 16-ot szórtak (38. perc: 106-60), így esély mutatkozott a Kosársuli ötven pontos különbségű győzelmére is, de a hajrában már könnyelműen játszottak a hazaiak, így “csak” 44 ponttal nyertek.

Férfi kosárlabda NB I/B keleti csoport 9. forduló:

EnterHód Vásárhelyi Kosársuli – Mezőberényi KK 109-65 (30-14, 29-20, 24-19, 26-12)
Hódmezővásárhely, Hódtói sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Kovács N., Lövész Cs., Maár G.
Vásárhely: Vejinovic 8, MÓCSAI 17, Czibere 13/6, Vas P. 13, SCHÉDA 26. Csere: NYILAS 19/12, Szilágyi 3, Grezsa 3, Ollé 4, Czuprák Á. 3. Edző: Elek András.
Mezőberény: Kiss G. 10/6, Zsíros 8/3, Sütő 7, Gaál 18/6, Rácz T. 8. Csere: Kis S., NEMES 10, Hovorka 4, Tulkán, Német M. Edző: Kis Sándor.

Elek András: “Egészen jól védekeztünk és ismét száz pont fölött dobtunk. A gyengébb csapatok ellen már tudunk játszani és ez is valami. Remélem, hogy a tavaszi szezonban a jobbak ellen is helyt fogunk állni.”

A 9. forduló további eredményei: Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK – Debreceni EAC 91-73, Nagykőrösi Sólymok KE – EKF-Eger-HÉSZ SE 66-86 , Bajai Bácska FKE – Konecranes-Salgótarjáni KSE 70-84, Kecskeméti TE KK – Óbudai Kaszások 74-64.

A bajnokság állása 9 forduló után:
1. Kecskeméti TE KK 9 0 1,00
2. Konecranes-Salgótarjáni KSE 7 2 0,89
3. Bajai Bácska FKE 7 2 0,89
4. EKF-Eger-HÉSZ SE 6 3 0,83
5. Óbudai Kaszások 5 4 0,78
6. Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 4 5 0,72
7. EnterHód Vásárhelyi Kosársuli 3 6 0,67
8. Nagykőrösi Sólymok KE 2 7 0,61
9. Debreceni EAC 1 8 0,56
10. Mezőberényi KK 1 8 0,56

A 10. forduló párosítása: Konecranes-Salgótarjáni KSE – EnterHód Vásárhelyi Kosársuli (december 22 szombat 18.00), Bajai Bácska FKE – Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK, EKF-Eger-HÉSZ SE – Óbudai Kaszások, Kecskeméti TE KK – Mezőberényi KK, Nagykőrösi Sólymok KE – Debreceni EAC.

Default thumbnail
Előző sztori

Vélemény: Mire lesz jó a kétharmad…

Következő sztori

Új támogató a szegedi röplabda mögött

Legutóbbi hasonló cikkek