Kosárlabda: Csorvási Milán már a nyíregyházi meccsre hangol

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 24 esztendős center 26 ponttal, 6 lepattanóval, 2 blokkal, 2 gólpasszal és 8 kiharcolt faulttal, 36 IBM-ponttal járult hozzá a Naturtex-SZTE-Szedeák debreceni sikeréhez.

Rendkívül fontos győzelmet aratott szerdán Debrecenben a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, mely 80-66-os diadalával október 26-a óta tartó nyeretlenségi sorozata végére tett pontot. A szegediek elsősorban magas embereik parádés produkciója révén tudták felülmúlni a hazai Factum Sportot: Nebojsa Dukic 28, míg Csorvási Milán 26 pontot termelt. Utóbbi száz százalékkal dobott közelről, tizenegy kísérletéből tizenegy hullott a gyűrűbe, s igaz, nyolc büntetőjéből csak négyet értékesített, de fent felsorolt remek statisztikai mutatójával igazi vezéregyéniség tudott lenni.

“Az első félidőben sikerült elhúznunk, akkor jól játszottunk. A folytatásban sajnos kicsit kiengedtünk, vissza tudott kapaszkodni a mérkőzésbe a Debrecen, de helyén volt a szívünk, gyorsan összekaptuk magunkat, újra megléptünk, s végül aránylag nagy különbséggel vertük meg az ellenfelet, ami reményeim szerint erőt és lendületet is adhat a folytatáshoz” – értékelt a korábban a magyar válogatottban is szerepelt 208 centis középjátékos, aki hetek óta jól teljesít, az alapszakasz első felében hatszor került be VAL-pontjai alapján az aktuális forduló a bb1.hu szakportálon közzétett legjobb magyar ötösébe.

“Örülök neki, hogy nem megy rosszul a játék, de az az igazság, hogy korábban is szívesen felcseréltem volna mindezt azzal, hogy győzelmeket arassunk. Persze az lenne az ideális, ha mindkettő megvalósulna!” – szögezte le, hozzátéve társaival már a következő feladatra összpontosítanak. Jövő szerdán Nyíregyházára látogatnak a szegediek, s igazi kulcsmérkőzésre készülnek, hiszen az egyik közvetlen riválissal csapnak össze. Jelenleg mindkét gárdának négy győzelme van, s igencsak fontos lesz, ki tud előre mozdulni.

“Tisztában vagyunk a nyíregyházi csata jelentőségével, mindenképpen nyerni szeretnénk, hogy harcban maradhassunk a legjobb nyolc közé jutásért. Szerencsére a csapaton belül kiváló az összhang, én is remekül érzem magam. A nemrég igazolt amerikai kosaras, Anthony Jones is gyorsan beilleszkedett, nagyon rendes srác, szerintem hasznunkra lesz a továbbiakban” – mondta Csorvási Milán.

I. A. – P. M. L.

Előző sztori

Ünnepi hangulatú koncertet ad Petruska András a Jazz Kocsmában + VIDEÓ

Következő sztori

Hiszitek vagy sem: az ajándékozás öröm