Kultúra

Balettosok vették pártfogásukba Igort és Boriszt + FOTÓK

Balettosok vették pártfogásukba Igort és Boriszt + FOTÓK

2012. december 11., kedd
Balettosok vették pártfogásukba Igort és Boriszt + FOTÓK

Lezárult a Szegedi Kortárs Balett Diótörőhöz kapcsolódó rajzpályázata - az eredményhirdetésre a Szegedi Vadasparkban került sor. Egyben a társulat két szibériai tigrist is örökbe fogadott.

A pályázaton a Szegedi Nemzeti Színházba szóló bérlettel rendelkező iskolák és óvodák vehettek részt, grafikák, festmények, különféle technikákkal készített karácsonyi hangulatot idéző rajzok egyaránt érkeztek. Tizenkét iskola és öt óvoda küldte be diákjai, illetve óvodásai alkotásait.

Pataki András

, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója elmondta, rengeteg rajzot kaptak a pályázat meghirdetése óta folyamatosan. A munkák befedték a teljes balett-termet - az alkotásokat a táncművészek értékelték. Első díjat a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola vitte el, de különdíjjal jutalmazták a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minőségileg kiemelkedő színvonalú alkotásait is. Az eredményhirdetés után a Szegedi Kortárs Balett hivatalosan is örökbe fogadta kedvenceit, a Szegedi Vadaspark két szibériai tigrisét,

Igort

és

Boriszt

. A társulat egy kisebb adományt is tett, de sokkal fontosabb, hogy a szimbolikus aktussal példát szeretnének mutatni - hangsúlyozta Pataki András. A világon már csak három-négyszáz szibériai tigris él szabadon, fontos, hogy védjük az állatokat, de nem csak a vadon élőket: a menhelyek is tele vannak számos gazdira váró kegyvesztett kiskedvenccel - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.