/

Balettosok vették pártfogásukba Igort és Boriszt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezárult a Szegedi Kortárs Balett Diótörőhöz kapcsolódó rajzpályázata – az eredményhirdetésre a Szegedi Vadasparkban került sor. Egyben a társulat két szibériai tigrist is örökbe fogadott.

A pályázaton a Szegedi Nemzeti Színházba szóló bérlettel rendelkező iskolák és óvodák vehettek részt, grafikák, festmények, különféle technikákkal készített karácsonyi hangulatot idéző rajzok egyaránt érkeztek. Tizenkét iskola és öt óvoda küldte be diákjai, illetve óvodásai alkotásait.

Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója elmondta, rengeteg rajzot kaptak a pályázat meghirdetése óta folyamatosan. A munkák befedték a teljes balett-termet – az alkotásokat a táncművészek értékelték. Első díjat a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola vitte el, de különdíjjal jutalmazták a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minőségileg kiemelkedő színvonalú alkotásait is.

Az eredményhirdetés után a Szegedi Kortárs Balett hivatalosan is örökbe fogadta kedvenceit, a Szegedi Vadaspark két szibériai tigrisét, Igort és Boriszt. A társulat egy kisebb adományt is tett, de sokkal fontosabb, hogy a szimbolikus aktussal példát szeretnének mutatni – hangsúlyozta Pataki András. A világon már csak három-négyszáz szibériai tigris él szabadon, fontos, hogy védjük az állatokat, de nem csak a vadon élőket: a menhelyek is tele vannak számos gazdira váró kegyvesztett kiskedvenccel – tette hozzá.

no images were found

Előző sztori

Szabó Gábor rektor: Először is stílust kell váltani

Következő sztori

Ötven családnak osztanak ingyen tüzelőt Szőregen + FOTÓK