Kézilabda: dorozsmai győzelem a városi rangadón + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Városi rangadót vívtak szombaton a női kézilabda NB I/B-ben Szegeden: az újonc KSZSE-Algyő együttese az SZKKSE-t fogadta.

Első hivatalos tétmérkőzését vívta egymással a két városi rivális, melynek stábjában és játékosállományában többen is megfordultak már a másik csapatnál – például a dorozsmaiak edzője, Marosán György, tavaly még a KSZSE-t vezette az NB II 3. helyéig. Igazi presztízscsatát hozott tehát az összecsapás, amelyen azonban jobban kijött a vendégek nagyobb rutinja fiatal hazaiakkal szemben, akik egyébként a büntetőket is jobban értékesítették, amíg az SZKKSE heteseit egy kivételével fogták a hazai kapusok. 12-9-es SZKKSE vezetéssel fordultak a felek, s Velky Viktóriáék fölénye a második félidőben sem csökkent, így magabiztos, 28-20-as győzelmet arattak Mandl Gábor tanítványai felett.

A juniorok csatáját ezzel szemben hasonló magabiztossággal nyerte a KSZSE alakulata 33-23-ra.

Érdekesség, hogy a városi derbit a helyszínen tekintette meg Skaliczki László, a Pick Szeged mesteredzője, valamint csapatának több tagja is.

Az idei szezon a két csapatnak még egy-egy találkozót tartogat: az SZKKSE az Orosházát fogadja december 15-én, szombaton 16 órától a dorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban, míg a KSZSE magyarkupa-meccset vív december 22-én, szombaton 18 órától az Érd ellen Algyőn.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 12. forduló:

Kézilabda Szeged SE-Algyő – SZKKSE Chance-Exicom 20-28 (9-12)
Szeged-Algyő, Fehér Ignác Tornacsarnok, 300 néző. Vezette: Kozák, Wenzel.
KSZSE: Almási – Krivik 1, Pocsai 3, Kormány, Homoki 5, Forgó 6, Draxler O. Csere: Répás (kapus), Debreczeni, Hódi Sz., Puhalák 5, Volencsik, Gombos, Tótváradi. Edző: Mandl Gábor.
SZKKSE: Dobó – Vadászy 3, Velky 6, Lehmann-Dobó 3, Karsai 6, Aron 3, Zsilák 3. Csere: Szalma, Kovács (kapusok) Vér 2, Mészáros, Zsibrita 1, Mocsári, Huszka 1, Orell, Szigeti. Edző: Marosán György.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/1.
Kiállítás: 10 perc, ill. 10 perc.

Marosán György: “Bizonyítottak ma a lányok mindenkinek. Büszkeséggel tölt el hogy ilyen csupa szív emberekkel dolgozhatok. Mi hiszünk magunkban és csak ez számít, dolgozunk és haladunk előre. További sok sikert kívánok a KSZSE-nek is!.”

Junior mérkőzés:
Kézilabda Szeged SE – Szeged KKSE 33-23 (17-10)
KSZSE: Máté-Tóth – Speth 1, Német 6, Deák 6, Sebők 3, Szécsi 8, Giricz 6. Cserék: Kürti, Horvát (kapusok), Koltai 1, Czesznak, Farkas 2, Simon.
Az SZKKSE legeredményesebb játékosa: Kovács B. 5

Miklósné Kocsis Éva: “A csütörtöki OJK mérkőzést nem sikerült teljesen kipihenni, ezért egy kicsit fásultabban játszottunk, mint ahogy azt vártam. Ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk az őszi szezon utolsó mérkőzésén. Ezzel a tabella 7. helyén állunk, ami mindenképpen dicséretes, egy ilyen fiatal csapattal.”

no images were found

no images were found

Előző sztori

A vásárhelyi katonák adták a legtöbb vért

Következő sztori

Lángba borult egy autó Szeged belvárosában + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek