Közélet

Karácsonyi L.É.T.-üzenet Felsővárosból: Egymásért kell lennünk + FOTÓK

Karácsonyi L.É.T.-üzenet Felsővárosból: Egymásért kell lennünk + FOTÓK

2012. december 23., vasárnap
Karácsonyi L.É.T.-üzenet Felsővárosból: Egymásért kell lennünk + FOTÓK

Meleg teával, forralt borral, evangéliumhirdetéssel, jótékonysági akciókkal, kórusdalokkal várta a L.É.T. Egyesület - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása a József Attila Általános Iskola udvarába a felsővárosiakat, hogy immár negyedik alkalommal közösségben készüljenek a karácsonyra.

„Nem azt képviseljük, hogy emberfeletti erőfeszítéseket produkáljunk minden nap, hanem ha teszünk valami jót másokért a magunk erőfeszítéséből, amikor nem a sokból adunk, hanem a kevéskéből merünk többet és többet áldozni, akkor talán magunk is egy kicsit jobbak, emberségesebbek, igazabbak lehetünk. Ott van bennünk a fény, az árnyék, ott van bennünk a világosság és a sötétség, és bármely utat is válasszunk, mindennap ez fog jellemezni minket az elkövetkezendők során”. Az ünnep aktualizált üzenete Felsővárosban, Tarjánban az, hogy ez a jóság a hétköznapok valóságában is tetten érhető – fogalmazott

Kothencz János

, a L.É.T. életre hívója és vezetője szombaton este a József Attila Általános Iskola udvarán megtartott karácsonyi rendezvényen. „Szülessen meg bennünk ma is, holnap is, meg az elkövetkezendő hónapok és évek minden napján újra és újra a karácsony üzenete: egymásért kell lennünk. A karácsony nemcsak Megváltónk születését jelenti, hanem azt is, hogy mi bennünk is újraszülethet minden nap a felismerés, hogy egymás ajándékai lehetünk, azokká válhatunk. Erről szól a L.É.T. üzenete is. Semmi más nem fontos, csak az, amiért kiállsz, az érték, amiben hiszel, amelyhez ragaszkodsz, hogy emberségesebb, jobb legyél, mi ezt képviseljük” – hangsúlyozta Kothencz János, majd mindenkinek áldott karácsonyt kívánt. A L.É.T. elsősorban közösségi programokkal szeretné közelebb hozni egymáshoz a lakótelepen élő embereket. A vendégek reakcióiból ítélve ez sikerült is a szervezőknek.

Liszkai Tamás atya evangéliumhirdetése a közelgő ünnepről szólt: mit jelent, ha az ember visszakapja azt, ami az övé. Személyes élményét mesélte el, miként veszítette el, majd hogyan lett meg pénztárcája, benne az összes irattal. „Sokkal nagyobb örömet éreztem, mint amikor valami olyat szerzek vagy kapok meg, ami még soha nem volt az enyém. Apró, hétköznapi dolog, mégis mennyi öröm tud benne lenni” – mondta az atya, majd hasonló forrásból táplálkozó evangéliumi példákkal támasztotta alá mondandóját. „Karácsonykor is az embert kapjuk vissza, azt az embert, akit hordozunk magunkban, de mégis hiányzik. Akit elveszítettünk: a jó szándéknak az emberét. Ezt a típust ki kell formálni egymásban, óriási nagy erő, amit egyik ember tud adni a másiknak. Az a legnagyobb kincs, amit a másiktól kapunk, amikor érezzük, hogy valami átalakul bennünk. Visszakapjuk azt, ami tulajdonképpen mi vagyunk, de sokszor elveszítettünk" – fejezte be gondolatébresztő evangéliumhirdetését Liszkai Tamás. Az ünnepség végén a Hóvirág Egyesület és a L.É.T. nyugdíjasklubjaiból verbuválódott kórus gyönyörű karácsonyi dalokat, szavalatokat adott elő, majd a szervezők ajándékokkal és szaloncukorral kedveskedtek a gyerekeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.