Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

Hétvégi programajánló: Bluesünnep az IH-ban, szülinap a Rongyban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Előszilveszteri ’80-as party lesz Sziszivel és Tomival a Grand Caféban, az IH-ban Bluesünnep lesz a Rambling Blues Trióval és a Blues Bell zenekarokkal. Vasárnap este pedig születésnapi buli lesz az egy éve megnyílt Rongy Kocsmában.

Blues karácsony szombaton 19 órától az IH Rendezvényközpontban a Rambling Blues Trióval és a Blues Bell zenekarral. A Rambling Blues Trio az ország egyik legrégebbi akusztikus blues együttese, 1996 óta változatlan felállásban. A ’20-as, ’30-as évek zenéjét (country-blues, ragtime blues, mississippi-blues, stb.) saját ötleteikkel és egyéniségükkel kiegészítve varázsolnak hangulatos, vidám blues koncertet. A Blues Bell zenekar 1993 óta létezik, elsősorban az improvizatív örömzenélés közös szeretete okán. A jelenlegi felállás: Hrabovszky Tamás – ének, szájharmonika, Török Péter – gitár, Szabó Csaba – dobok, Wilhelm Gábor – basszusgitár. Repertoárjukban a blues kereteit kitágítva funkys, rock’n’rollos, jazzes színek is megjelennek. A zenekar 2010. decemberében „Bluesban úszol” címmel megjelentette első önálló CD-jét, melyet a szakma és a közönség is elismeréssel fogadott.

Strikt Beatz presents: The last sick hip-hop night in 2012 szombaton 21 órától a Rongy Kocsmában. Az idei év hiphop eseményeit a Strikt Beatz-nek köszönhetően méltó módon búcsúztatjuk, állításuk szerint egy igazán beteg és egyben fellépőkben gazdag estével! Fellépők: DSP, Furakor, RA, Strikt Beatz, Sick Sector-Sickrectorz LP albumbemutato, Györk-beatbox és DJ Gerysson mellett RCH is pörgeti a lemezeket!

’80-as Party Előszilveszteri buli lesz szombaton 21 órától a Grand Caféban. Túl a világvégén ünnepeljük a „nyúvévet” Szeged kulturális központjában, a Grand Caféban! Mindenkit kitörő örömmel és öleléssel(!), no meg óriási szeretettel vár Sziszi & Tomi.

Vasárnap a Rongy Kocsmában 19.30-tól Happy Birthday Rongy! “Egy ember életében is fontos évforduló az első születésnap, de egy szórakozóhely életében talán még fontosabb. A Rongy is ennek megfelelően ünnepli majd az eseményt, remélhetőleg veletek, akik az elmúlt egy évben velünk voltatok! Három visszatérő fellépőnkkel, a folkos alapokat új, eklektikus elektronikus környezetbe helyező NEMULASSal, a trip-hop, jazz, dub és minimál pilléreken álló, black popot játszó, látványban sem utolsó THA SHUDRAS-zal és a magyaros-balkános ska zenét játszó SKATCH-csal köszönjük meg ezt nektek.  A koncertek után a már rezidensnek nevezhető BOBAN zenél, akit a hűséges Rongybajárók jól ismernek: mindig pontosan tudja, mit akar a nép. Fellépők: Nemulass, THA SHUDRAS, SKAtch.

Folyamatos kiállítások, programok

Kass Eszter alkotásaiból nyílt kiállítás a Kass Galériában: közel huszonöt festményt mutatnak be a Kass Galéria legfrissebb időszaki tárlatán. Kass Eszter iparművész festményeket is készít, főként tájképeket vet vászonra, a múló mozzanatot rögzíti. Ahogy fogalmaz: „kihívást jelent, hogy mit tudok visszaadni a festményen- a pillanatnyi élményt elkapom-e és maradandóvá teszem-e.” A művész a különböző tájképek mellett kiállítótermek belső tereit is szívesen festi. Kass Eszter 1984-ben diplomázott az Iparművészeti Egyetem textiltervező szakán. A tárlat február 10-éig látogatható.

Kontrasztok vonzásában címmel a fővárosi Várfok Galéria huszonöt művészének alkotásaiból nyíl kiállítás a Reök-palotában. A százharminc alkotást festményeket, grafikákat, szobrokat, installációkat összekötő közös pont, hogy készítőjük az 1990-ben létrejött egyik első magánalapítású, tisztán kortárs profilú galéria művészköréhez kapcsolódik. A kiállítás anyagának gerince a Várfok Galéria alapító tulajdonosa, Szalóky Károly magángyűjteményéből származik. A bemutatkozó alkotók között épp úgy vannak befutott és híres művészek – Nádler István, feLugossy László, Mulasics László vagy éppen El Kazovszkij-, mint fiatal, feltörekvő tehetségek, akiket a galéria Spiritusz szekció fog össze. Kovács Krisztina művészettörténész, a tárlat kurátora elmondta, hogy a műveket a stiláris sokszínűség jellemzi, nonfiguratív, szürreális alkotások éppúgy szerepelnek a kiállításon, mint geometrikus művek vagy hiperrealista festmények.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Tovább olvasom

Hírzóna

Fodor Dalma lett Szeged „fagyiarca”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sok szelfi érkezett.

Tovább olvasom

Hírzóna

Egyre több a turista Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egyre gyakoribbak a 4-5 napos foglalások.

Tovább olvasom

Hírzóna

Indiánok lepték el a makói Erzsébet-házat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Máté Roland műsorvezető lesz a táborzáró vendége.

Tovább olvasom

Aktuál