Bulvár

Hangversenyt adtak a vásárhelyi katonák

Hangversenyt adtak a vásárhelyi katonák

2012. december 23., vasárnap
Hangversenyt adtak a vásárhelyi katonák

Több mint négyszázan vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának karácsonyi hangversenyén december 20-án, ahol az Operaház fantomja és a West Side Story részletei mellett számos ismert karácsonyi dal zenekari átirata is felcsendült.

Az év végi koncerten

Almási István

polgármester köszöntötte a megjelenteket: „Karácsonykor mindannyian kicsit jobban odafigyelünk szeretteinkre, kicsit jobban odafigyelünk egymásra, kicsit jobban odafigyelünk arra, hogy békében, ünnepélyesen teljenek el napjaink. Kodály Zoltán szerint a zene célja nem az, hogy ítéletet mondjunk róla, hanem hogy táplálkozzunk vele. A zene lelki táplálék - és semmi mással nem pótolható.” Az ünnepi hangulatot teremtő hangversenyen Böröndi Gábor dandártábornok is köszöntötte a közönséget. „Ha kapunk valamit, akkor szeretnénk adni is. Ez a mai koncert erről szól: szeretnénk adni Önöknek pár szép pillanatot. Külön öröm, hogy Hódmezővásárhely közgyűlésének döntése alapján a zenekar megkapja a Bessenyei Ferenc Művészeti díjat”- mondta a parancsnok. A kitüntető címet a következő évben, a Magyar Kultúra Napján megtartandó közgyűlésen adják majd át. A hangversenyen közreműködtek a Debreceni Helyőrségi Zenekar tagjai, valamint a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai is. A Kovács István őrnagy dirigálta zenekar változatos műsorában számos klasszikus slágert is hallhatott a közönség, miközben kivetítőn figyelhette a dandár katonáinak életét bemutató képeket. Dudás Ferenc hadnagy, református tábori lelkész szentírásból merített karácsonyi gondolatai végén áldott és békés ünnepeket kívánt az egybegyűlteknek. Utolsó műsorszámként - és persze az elmaradhatatlan ráadásban is - a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola gyermekkórusa segítségével csendültek fel ismert karácsonyi dalok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.