Gazdaság

Elkerülhetetlen az áremelés a söriparban

Elkerülhetetlen az áremelés a söriparban

2012. december 12., szerda
Elkerülhetetlen az áremelés a söriparban

A magyarországi sörpiac a megnövekedett költségek és adóterhek miatt nem tudja elkerülni az áremelést - nyilatkozta Dele Ajayi, a Heineken Hungária vezérigazgatója a Világgazdaság szerdai számában.

A gazdasági környezetet elemezve, a Heineken Hungária vezérigazgatója kifejtette: a söripar különleges helyzetben van, hiszen több speciális adónemmel is kalkulálnia kell. Az áfa és jövedéki adó mellett ilyen a környezetvédelmi termékdíj, de az iparágat sújtja a nemrégiben bevezetett népegészségügyi termékdíj, közismerten a chipsadó is. Ezen adónemek mindegyike nőtt, ami nyilvánvalóan nehéz helyzetbe hozta az egész iparágat. Mindezen változások hatásait ugyanakkor nem lehet áthárítani teljes egészében a fogyasztókra, hiszen az a jelenlegi gazdasági helyzetben beláthatatlan, sokkszerű következményekkel járna. A vásárlók egyre jobb minőséget várnak el a pénzükért, bármely márkáról legyen is szó, ezeknek az elvárásoknak meg kell felelni - mondta

Dele Ajayi

. "Ebben az évben is több beruházást hajtott végre a Heineken Hungária: a két – soproni és a martfűi – sörfőzdében, például új Heineken palackokba fektetünk be, amelyek 2013-ban kerülnek a piacra" - közölte a vezérigazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.