Közélet

Dankó Rádió néven nótacsatornát indít a közrádió

Dankó Rádió néven nótacsatornát indít a közrádió

2012. december 4., kedd
Dankó Rádió néven nótacsatornát indít a közrádió

Karácsony előtt kezdi meg adását a Dankó Rádió. A klasszikus magyar nótákat és operettslágereket sugárzó csatorna az eddigi Régió Rádió frekvenciáin szól majd, a regionális híradások átalakítása után - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

Böröcz István

közölte: a regionális rádióadások jövőjének meghatározásakor merült fel, hogy a magyar nóta kiszorult a médiából, annak ellenére, hogy sokmilliós, zömében vidéken élő tábora van a műfajnak.

Jónás István

, a Magyar Rádió vezérigazgatója közölte: meggyőződése, hogy a Dankó Rádió a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió mellett a maga műfajában szintén piacvezető lesz. Az országos rádió műsorai Budapesten készülnek, a rádió öt regionális stúdiója pedig megszűnik. A rádió felelős szerkesztője Tarnai Kiss László lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.