Bulvár

Családi nap a vásárhelyi laktanyában

Családi nap a vásárhelyi laktanyában

2012. december 21., péntek
Családi nap a vásárhelyi laktanyában

Családi napot rendeztek a Koszovóba készülő KFOR-8 állományának az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában.

A felkészülés lezárult, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság bizottsága decemberben megállapította, hogy az MH KFOR 8. váltása felkészült a külszolgálat feladatainak ellátására. Az indulásig azonban vár még néhány teendő a missziósokra. A december 15-én megrendezett családi napon

Bátor Ferenc

alezredes, kontingens-parancsnok megköszönte a katonák eddig végzett munkáját, egyben tájékoztatta az állományt a februári kiutazásig előttük álló időszak feladatairól, eseményeiről, például a védőoltásokról és az egyéni felszerelés berakodásáról, valamint az indulás előtti kibocsátó ünnepségről. A parancsnok megköszönte a megjelent családtagoknak azt a támogatást, amellyel a háttérből segítik a kontingens katonáinak tevékenységét. Zárszóként

Szilágyi Domokos

kívánt békés, boldog ünnepeket a megjelenteknek: „...ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!” A katonák és a családtagok a parancsnoki, pénzügyi és pszichológiai tájékoztatón kívül a Humánszolgálati Iroda tevékenységéről is információt kaptak. Eközben a gyerekek karácsonyi előadását élvezhettek, amely után kézműves foglalkozások várták őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.