Gazdaság

Az új cafeteriaszabályok tovább növelhetik az érdeklődést az egészségbiztosítások iránt

Az új cafeteriaszabályok tovább növelhetik az érdeklődést az egészségbiztosítások iránt

2012. december 13., csütörtök
Az új cafeteriaszabályok tovább növelhetik az érdeklődést az egészségbiztosítások iránt

Az elmúlt egy évben 21 százalékkal, 4,7 milliárd forintra nőtt a biztosítók egészségbiztosítási díjbevétele, s további növekedést valószínűsít az, hogy jövőre a munkaadók felső határ nélkül vásárolhatnak alkalmazottaiknak egészségbiztosítást - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége csütörtökön az MTI-vel.

Az egészségbiztosítással kapcsolatosan egyetlen kitételt tartalmaz a jogszabály: visszavásárlási értékkel nem rendelkezhet, vagyis a dolgozó nem válthatja készpénzre a biztosítását. A szövetség felmérése szerint a lakosság 5 százalékának van egészségbiztosítása, de 53 százalékuk számít potenciális vásárlónak. A Generali Biztosító azt közölte az MTI-vel, hogy felmérése szerint a munkaképes korú lakosság 28,2 százaléka kap valamilyen béren kívüli juttatást cégétől, és az egészségbiztosítást 70 százalékuk tartotta vonzónak. A jövő évi juttatási csomagok kialakítására is rákérdezett a Generali kutatása a munkaadóknál: a gyorsan felhasználható, viszonylag likvid eszközök voltak a legnépszerűbbek. A megkérdezettek körében az Erzsébet-utalvány 71 százalékos népszerűséggel győzött, a munkaadók 44 százaléka tervezi, hogy jövőre a SZÉP-kártyát is beépíti a cafeteria keretébe. A harmadik helyen az egészségpénztári befizetések álltak, 30 százalékos részaránnyal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.