Az új cafeteriaszabályok tovább növelhetik az érdeklődést az egészségbiztosítások iránt

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt egy évben 21 százalékkal, 4,7 milliárd forintra nőtt a biztosítók egészségbiztosítási díjbevétele, s további növekedést valószínűsít az, hogy jövőre a munkaadók felső határ nélkül vásárolhatnak alkalmazottaiknak egészségbiztosítást – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége csütörtökön az MTI-vel.

Az egészségbiztosítással kapcsolatosan egyetlen kitételt tartalmaz a jogszabály: visszavásárlási értékkel nem rendelkezhet, vagyis a dolgozó nem válthatja készpénzre a biztosítását. A szövetség felmérése szerint a lakosság 5 százalékának van egészségbiztosítása, de 53 százalékuk számít potenciális vásárlónak.

A Generali Biztosító azt közölte az MTI-vel, hogy felmérése szerint a munkaképes korú lakosság 28,2 százaléka kap valamilyen béren kívüli juttatást cégétől, és az egészségbiztosítást 70 százalékuk tartotta vonzónak. A jövő évi juttatási csomagok kialakítására is rákérdezett a Generali kutatása a munkaadóknál: a gyorsan felhasználható, viszonylag likvid eszközök voltak a legnépszerűbbek. A megkérdezettek körében az Erzsébet-utalvány 71 százalékos népszerűséggel győzött, a munkaadók 44 százaléka tervezi, hogy jövőre a SZÉP-kártyát is beépíti a cafeteria keretébe. A harmadik helyen az egészségpénztári befizetések álltak, 30 százalékos részaránnyal.

Előző sztori

Ki irányítja a szegedi diákmegmozdulásokat?

Következő sztori

Közeleg az őszi félév utolsó diákhitel igénylésének napja