Közélet

Általános sztrájk jöhet az oktatásban

Általános sztrájk jöhet az oktatásban

2012. december 18., kedd
Általános sztrájk jöhet az oktatásban

A Magyar Rektori Konferencia, a HÖOK, a HaHa, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és a Felsőoktatásban Dolgozók Szakszervezete hétfőn megalakították a Felsőoktatási Egyeztető Fórumot.

A szervezetek szerint súlyos válságba jutott Magyarországon a köz- és a felsőoktatás, ezért megállapodtak abban, hogy konkretizálják és közösen támogatják a tiltakozó diákok 5+1 pontos követelését -

olvasható a hvg.hu-n

. A fórum átfogó oktatási reformot követel, a felsőoktatásban a 2011-es keretszámoknak megfelelő legalább 44 000 államilag finanszírozott hely biztosítását, a forráskivonás azonnali leállítását, a hallgatói szerződés intézményének azonnali eltörlését, az egyetemi autonómia tiszteletben tartását, továbbá a szociálisan hátrányos helyzetűek felsőoktatásba történő bejutásának biztosítását. A Humán Platform hétfői demonstrációjának résztvevői a Színház és Filmművészeti Egyetemen tartott éjszakai nagygyűlésükön szerdára általános sztrájkot kezdeményeztek a köz- és felsőoktatásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.