/

Általános sztrájk jöhet az oktatásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Rektori Konferencia, a HÖOK, a HaHa, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és a Felsőoktatásban Dolgozók Szakszervezete hétfőn megalakították a Felsőoktatási Egyeztető Fórumot.

A szervezetek szerint súlyos válságba jutott Magyarországon a köz- és a felsőoktatás, ezért megállapodtak abban, hogy konkretizálják és közösen támogatják a tiltakozó diákok 5+1 pontos követelését – olvasható a hvg.hu-n.

A fórum átfogó oktatási reformot követel, a felsőoktatásban a 2011-es keretszámoknak megfelelő legalább 44 000 államilag finanszírozott hely biztosítását, a forráskivonás azonnali leállítását, a hallgatói szerződés intézményének azonnali eltörlését, az egyetemi autonómia tiszteletben tartását, továbbá a szociálisan hátrányos helyzetűek felsőoktatásba történő bejutásának biztosítását.

A Humán Platform hétfői demonstrációjának résztvevői a Színház és Filmművészeti Egyetemen tartott éjszakai nagygyűlésükön szerdára általános sztrájkot kezdeményeztek a köz- és felsőoktatásban.

Előző sztori

Tizenkilenc elismerés a Csongrád megyei év sportolója díjátadón

Következő sztori

Döntött a parlament a keretszámok eltörléséről