Bulvár

A vásárhelyi katonák adták a legtöbb vért

A vásárhelyi katonák adták a legtöbb vért

2012. december 10., hétfő
A vásárhelyi katonák adták a legtöbb vért

Véradóbarát Munkahely díjat kapott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége, amelyet a Véradók Napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében adtak át.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az évente megrendezett országos ünnepségén azokat a véradókat köszönti, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai véradó-mozgalom sikeréhez, illetve emberi életek megmentéséhez. A Véradóbarát Munkahely díjat azok a hazai munkahelyek kapták, amelyek kiemelkedő támogatásukkal segítették a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat. Csongrád megyében a legtöbb véradót 2012-ben a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanya szervezte.

Pusztai Erzsébet

orvos alezredes, az Egészségügyi Központ parancsnoka elmondta: a kiképzési feladatok figyelembevételével havonta két alkalommal szervez az egészségügyi szolgálat - az Országos Vérellátó Szolgálattal egyeztetve – véradást. A doktornő hangsúlyozta: „Katonáink között vannak olyan nyilvántartott rendszeres véradók is, akik szükség esetén akár azonnal behívhatók véradásra.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.