A szociális szféra dolgozóit köszöntötték a Kisszínházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged önkormányzata 2000. óta minden évben köszönetet mond a szociális szférában dolgozóknak, elismerést nyújtva át azoknak, akik az adott évben a legtöbbet tették szakterületükön. Az e területen dolgozóknak a Kisszínházban kulturális műsorral is kedveskedtek.

Szeged önkormányzatának intézményeiben, a polgármesteri hivatalban és a kistérség által intézményekben közel ezren dolgoznak a szociális szféra területén. Solymos László alpolgármester az ünnepségen elmondta, ezek az intézmények, mintegy másfél milliárdos költségvetésből gazdálkodva.
„A Szociális Munka Világnapja alkalmából mi nyújtunk kezet önöknek, így köszönjük meg egész éves munkájukat, Szeged város lakossága és a közgyűlés nevében kell, hogy köszönetet mondjunk azoknak a munkatársaknak, akik az év 365 napjában nyújtanak segítő kezet a rászoruló szegedieknek” – fogalmazott az alpolgármester.

2012-ben Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által „Szociális Munkáért” Díjban részesült Deák Erzsébet, a Dr. Waltner Károly Otthon fogyatékos személyek otthona vezető ápolója, aki már több mint 40 éve dolgozik a beteg gyermekek ellátásában. A másik díjazott Ábrahám Ferencné, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény adósságkezelési tanácsadója. Számára kiemelkedően fontos a szociális munka magas színvonalú megvalósítása, a szakmai értékek képviselete és a fiatal generáció képzése. Szociális Munkáért Díjban részesült továbbá Kovács Ildikó, a Védőernyő a Díjhátralékosokért Alapítvány jogi képviselője, aki 2002-től a Védőháló Közalapítvány, majd 2008-tól a Védőernyő a Díjhátralékosokért Alapítvány jogi képviselője.

Szeged Emlékéremmel és elismerő oklevéllel díjazták a szociális alapszolgáltatások területén végzett kimagasló szintű munkavégzésének elismeréséül Koór Juditot, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény szociális étkeztetés egységvezetőjét. Az idősellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Széles Lászlónét, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény tartós bentlakásos egységének szociális- és gazdasági ügyintézőjét.

Oklevelet vehetett át Arany Zoltán Imre, a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum egységvezetője, akit tavaly Nemzeti Erőforrás Minisztérium által az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapja alkalmából Miniszteri Dicséret elismerésben részesült. A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete országos választmányának döntése alapján SZIME díjban részesült Király Endréné, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény szakmai vezetője.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Bölcsődék Napja alkalmából elismerő oklevelet adományozott a Dél-alföldi Regionális Módszertani Bölcsőde Módszertani Csoportjának. A gratuláló oklevelet Gyuriczáné Botka Emőke vette át az ünnepségen.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Fazekas: nem engedünk az agrártámogatások szintjéből

Következő sztori

Hétköznapok egy űrállomáson - amerikai asztronauta járt Szegeden + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek