Gazdaság

A kórházak adóssága túl a 40 milliárd forinton

A kórházak adóssága túl a 40 milliárd forinton

2012. december 10., hétfő
A kórházak adóssága túl a 40 milliárd forinton

A gyógyszereket és a gyógyászati segédeszközöket szállító nagykereskedők felé már 40 milliárd forintnál is nagyobb adósságot halmoztak fel a kórházak, amelyek idén nem számíthatnak a tavalyihoz hasonló, év végi állami pluszforrásra - írta a Világgazdaság hétfőn.

A lap információja szerint a tavalyi 27 milliárddal szemben idén 11 milliárd forint év végi többletforrással segíti az egészségügyi államtitkárság az eladósodott kórházakat. A gyógyszer-nagykereskedők és a gyógyszertárak helyzetét némileg könnyíti, hogy a helyi iparűzési adó új szabályai szerint csak a nem támogatott orvosságokból származó bevételeik után kell iparűzési adót fizetniük. A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanis belátta, hogy ha a teljes gyógyszerforgalom esne adófizetési kötelezettség alá, akkor a 3 milliárd forintos többletterhet nem képesek kifizetni az említett társaságok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.