2013-ban indul a konzultáció a határon túli magyarokkal

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő évben indul a határon túli nemzeti konzultáció – tudatta a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI érdeklődésére, hozzátéve, hogy a témáról később adnak tájékoztatást.

Havasi Bertalan közölte: Orbán Viktor és kormánya tevékenysége az emberekkel való folyamatos kapcsolattartáson alapul, “egyfajta együttkormányzásról van szó. A nemzeti konzultációk ezért folyamatosan zajlanak, több akcióra lebontva, és ebbe a folyamatba most a határon túli magyarokat is bevonjuk”. A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatból derült ki, hogy a határon túl élő magyar állampolgárokkal is nemzeti konzultációt kezd a kabinet.

A határozat – amely az egyeztetés témájáról nem rendelkezik – a nemzeti konzultációval összefüggő feladatokat sorolja fel. E szerint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek, közigazgatási és igazságügyi miniszternek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) útján kell gondoskodnia a személyes adatot nem tartalmazó miniszterelnöki levelek és nyilatkozatok soron kívüli megküldéséről a külföldön érvényes lakóhellyel (ennek hiányában tartózkodási hellyel) rendelkező magyar állampolgároknak. Az ehhez szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására pedig a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak, Lázár Jánosnak kell adatfeldolgozási szerződést kötnie – azonnali határidővel – a KEK KH-val és a Magyar Postával.

Előző sztori

Hangversenyt adtak a vásárhelyi katonák

Default thumbnail
Következő sztori

Hatos Gábor átvette a bronzérmét

Legutóbbi hasonló cikkek