Sport

Vízilabda: Vincze Balázs nagyobb különbségre számított

Vízilabda: Vincze Balázs nagyobb különbségre számított

2012. november 15., csütörtök
Vízilabda: Vincze Balázs nagyobb különbségre számított

Szerda este Hódmezővásárhelyen immár harmadszor győzte le egy esztendő alatt a Vincze Balázs vezette A-Híd Szeged VE együttese a legendás Partizan Beogradot.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája tavalyi sorozatában a legjobb nyolc közé jutásért ütközött meg egymással a két gárda, s mindkét alkalommal 9-8-as szegedi siker született, mind Belgrádban 2011 őszén, mind Szegeden, az újszegedi fedett sportuszodában rendezett utolsó BL-találkozón idén februárban. Szerda este újabb szoros csatát vívott Vincze Balázs alakulata a Partizannal, és

ismét nyert, ezúttal 8-7-re

. Bár köztudott, hogy a szerb gárda fiatalodott, azonban soha nem szabad lebecsülni egy ilyen kaliberű együttest, véli a szegedi tréner. "Nem kellett máshogy készülnünk az ellenfelünkkel szemben, hiszen a Partizan Beograd mindig is Partizan Beograd marad, ugyanúgy, ahogy a Barcelona is Barcelona és a Milan is Milan a labdarúgásban. Lehet, hogy megfiatalodott a csapat, de a szisztémájuk utánpótlásszinten megegyezik a felnőttel, emiatt náluk könnyebb az embereket pótolni, szemben mondjuk az itthoni helyzettel, ahol egy kreatív, zseniális magyar játékost egy fiatalabb, e tekintetben még kiforratlannak számítóval helyettesíteni" - mondta el Vincze Balázs. Bár számított rá, hogy nehéz meccset vív a csapat a patinás ellenféllel, a sikerkovács edző várakozásaiban nem ennyire szoros végjáték szerepelt. "Nagyobb különbségű győzelemre számítottam, attól függetlenül, hogy minden tekintetben nagyon sokat kivett a csapatból a hétvégi magyarkupa-győzelemhez vezető elődöntő és döntő. Hazajöttünk, ünnepeltünk, nehéz ilyenkor újra felpörögni, ráadásul - ahogyan tapasztaltam - a sajtó nagy része által lesajnáltnak belénk sulykolt Partizan Beograd ellen. Ennek ellenére 6-2-re - nyilván a négyperces, teljes mértékben jogos kiállítás segítségével is - sikerült elhúznunk. Persze itt előjöhetett a fáradtság, valamint annak a két embernek a hiánya, akik a keretből ma este nem tudtak hozzátenni a játékunkhoz, mivel

Szivós Márton

gyakorlatilag az egész mérkőzés folyamán szédelgett, miután az első percben lefejelték,

Somogyi Balázsnak

pedig

Milos Vukiceviv

ütése után, valahányszor vizet ért az arca, az orra azonnal vérezni kezdett. Itt jegyezném meg, hogy négyperces előnyünk során az ellenfél javára hét emberelőnyt fújtak be a játékvezetők, míg mi egyet sem kaptunk, holott nem egyszer meg lehetett volna adni a fórt..." - közölte a szegediek mestere, aki hozzátette, ettől függetlenül ezen a találkozón - akárcsak a hétvégén a magyar kupában vívott csaták során - akárhogy is alakult az adott mérkőzésnek három negyede, ebben a szezonban a végjátéknak eddig mindig a Szeged örülhetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.