Sport

Vízilabda: ünneplés után Partizan-vadászat következik

Vízilabda: ünneplés után Partizan-vadászat következik

2012. november 12., hétfő
Vízilabda: ünneplés után Partizan-vadászat következik

Vasárnap még az ünneplésé volt, hétfőtől azonban már gőzerővel a szerdai Bajnokok Ligája rangadóra készül az immár kétszeres magyarkupa-győztes A-Híd Szeged VE vízilabdacsapata.

Hétfő kora délután ismét a Kárász utcai Corso Caféban tartott sajtótájékoztatót az A-Híd Szeged VE, vasárnap kupagyőztesi címét a Szolnokkal szemben megvédő, immáron kétszeres győztes csapata. Az összejövetel apropóját ezúttal már a szerdai, Partizan Beograd elleni BL-összecsapás adta.

ONLINE!

A SZEGEDma.hu a szerda este 18 órakor kezdődő A-Híd Szeged VE - Partizan Beograd BL-találkozót percről-percre frissülő, szöveges online közvetítés formájában tudósítja! Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a szegedi csapat diadaláért!

"Nem tekintünk történelemként a magyarkupa-győzelemre, inkább építkeznünk kell belőle. A Partizant legnkább a Vasashoz hasonlítanám, hiszen egy átalakult egység rutinos, sokat megélt pólósokkal és fiatal tehetségekkel, emiatt kiszámíthatatlan csapat benyomását kelti. Ők is kevés tétmeccset vívtak még mint mindannyian. Videózással is készülünk ellenük, a Nagyvárad elleni szoros győzelmüket elemezzük ki kedden " - közölte a csapat sikerkovács mestere

Vincze Balázs

hozzátette, hétfő este még az újszegedi sportuszodában készül a csapat, elsősorban a regenerálódáson lesz a hangsúly. Kedd délelőtt kerül sor a videózásra, délután pedig már a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában, a BL-összecsapás helyszínén vezényel tréninget gárdájának. A csapatban mindenki egészséges, Vincze mester teljes keretére számíthat a szerda esti derbin. "

Vladimir Vujasinovic

személyében új edzője van a Partizannak, aki mentalitásából adódóan is bizonyítani akar, ebben biztos vagyok. Azt a játékot kell játszanunk, amire képesek vagyunk és tudunk, akkor mindenképp mi leszünk az esélyesek, de mindennek jól kell működnie a támadásban és a védekezésben is" - hangsúlyozta Molnár Tamás, a szegedi alakulat háromszoros olimpiai bajnok centere. Mint hozzátette, a magyar kupa hétvégi két derbije valóban sok energiát emésztett fel, de a végső siker hatalmas lelki erőt adhat a szerdai találkozóhoz. "Kemény meccsre számítok a megfiatalodott Partizan ellen" - közölte

Aljosa Kunac

, a csapat horvát világbajnok játékosa. "A játék minden elemére van kidolgozott rendszerük, amelynek végrehajtása függ a játékosok minőségétől, de már az utánpótlásba is alaposan belenevelik ezeket a taktikai elemeket. Új trénerük bizonyosan kemény és határozott munkát végez a gárda élén, hogy megszilárdítsa helyét. Nyomás nélkül fognak játszani, hiszen fiatal, alakuló csapatot képeznek" - tette hozzá Kunac.

Juhász György

megtudtuk, kedd este már a belgrádiak is Vásárhelyen edzenek, szállásuk is a városban lesz. "Szervezett szurkolói busz nem érkezik a szerb fővárosból, a klub 50 főre kért jegyet, ez nagyrészt a családtagokat, hozzátartozókat és a stábot jelenti. Hazai részről bízunk benne, hogy a szegedi mellett helyi és szentesi szurkolók is sokan látogatnak ki a meccsre. A szurkolótáborok elkülönítése megoldott" - közölte a technikai igazgató. Továbbra is lehet elővételben, a sorban állást elkerülve jegyeket vásárolni mind Hódmezővásárhelyen a Gyarmati-uszodában valamint az újszegedi sportcsarnok sportboltjában nyitva tartási időben. A mérkőzés helyszínén szerdán 16 órakor nyit a pénztár. A jegy ára elővételben és a helyszínen is 1000 forint, 14 éven aluliaknak pedig ingyenes a belépés. Nem lesz ismeretlen egymásnak a két gárda, hiszen az előző sorozatban egy évvel ezelőtt

Vincze Balázs

egysége

világraszóló győzelmet aratott Belgrádban

(9-8), melyet aztán idén február végén az újszegedi sportuszodában

megismételtek

(9-8), ezzel elütötték a legjobb nyolc közé jutástól riválisukat. A dicsőséges győzelemnek egy negatív velejárója volt: a szerb szurkolók rendbontása is közrejátszott abban, hogy a szegedi uszodát a sátras időszakban a LEN nemzetközi mérkőzések rendezésére alkalmatlannak nyilvánította, így ilyen mérkőzéseit azóta Hódmezővásárhelyen kénytelen játszani a csapat - szerdán sem lesz ez másképp, a 18 órakor kezdődő rangadónak a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda ad otthont. A szerb rivális az európai topsorozat nyitófordulójában meglepetésre 5-5-ös döntetlent játszott a török Galatasaray egységével otthon, majd 13-10-re verte idegenben a német Spandaut, Belgrádban pedig 8-7-re diadalmaskodtak a Nagyvárad egysége felett, s 7 pontjával vezeti a D csoportot. Hozzá kell tegyük gyorsan, Molnár Tamásék ezzel szemben még csak két találkozót vívtak idén a BL-ben, s mindkétszer magabiztos győzelmet arattak a berliniek (8-5) és a Nagyvárad felett (14-9).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.