Vízilabda: újabb rangadót vív az A-Híd Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus isztambuli győzelme után szombat este 18 órától a Honvéd otthonában száll vízbe az A-Híd Szeged VE bajnokaspiráns együttese a hazai pontvadászatban.

Szerda este, az isztambuli Ergun Gürsoy uszoda katlanhangulatában remekbe szabott játékkal aratott gyönyörű győzelmet az A-Híd Szeged VE a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában (6-4). Szombaton azonban már a hazai bajnokságban kell újabb rangadót vívnia Vincze Balázs vezetőedző legénységének a Groupama Honvéd otthonában. Az OB I-ben veretlen szegediek a találkozó esélyesei, dacára annak, hogy a Kőér utcaiaknál három olimpiai bajnok – Gergely István kapus, mezőnyben pedig Kiss Gergely és Steinmetz Barnabás – is meccsről meccsre lehetőséget kap. Rajtuk kívül a klub a szezon elején a Pro Reccótól távozó, három-három alkalommal ötkarikás első Kásás Tamást és Benedek Tibort is nevezte a bajnoki küzdelmekbe, ők azonban eddig nem szerepeltek Vad Lajos együttesének egyik találkozóján sem, s várhatóan nem is fognak, hiszen Benedek a válogatottnál végzi munkáját, míg Kásás az Egyesült Államokba készülődik egy időre. Pedig a két sztár rutinja – nem leszólva a másik három olimpiai bajnokét! – elfért volna a medencében az eddigi két vereség alkalmával: a Szolnok nagyon magabiztosan verte a fővárosiakat 12-4-re, a Junior válogatott pedig hatalmas meglepetésre 13-5-ös csapást mért rájuk. Ezt a két találkozót leszámítva Kiss Gergelyék minden papírforma szerinti győzelmüket hozták, s jelenleg a tabella 5. helyén állnak.

A kevesebb meccse miatt jelenleg 3. helyezett Szeged viszont szárnyal: Juhász Zsolték immár kétszeres kupagyőztesek, menetelnek a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a 2012-2013-as szezonban mindössze két mérkőzésük végződött döntetlenre – a kupában a csoportmeccsek során a Fradival, illetve az OB I-ben legutóbb a Vasassal szemben.

A papírforma a szombaton este 18 órakor a fővárosi Kőér utcai uszodában rendezendő bajnoki találkozón is a Tisza-partiaknak kedvez. A 8. fordulóban még egy rangadót rendeznek egyébként: vasárnap a Vasas a Szolnokot fogadja.

Előző sztori

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Abai Gergely

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége Csongrád megyei programja + TABELLÁK