Közélet

Tovább szolgálhatnak az MH helikopterei

Tovább szolgálhatnak az MH helikopterei

2012. november 29., csütörtök
Tovább szolgálhatnak az MH helikopterei

A Magyar Honvédség (MH) meglévő, szovjet-orosz helikoptereinek 2014 végéig történő fenntartására szóló keretszerződésre kért ajánlatokat a Honvédelmi Minisztérium (HM) - írja a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki száma szerint a jelentkezés határideje december 10., a szerződés odaítélése pedig gyorsított tárgyalásos eljárásban történik. Az indoklás szerint azért, mert "a helikopterek üzemképessége elérte a kritikus szintet, amely a helikopterek missziós és hazai feladatainak ellátását veszélyezteti". Védelmi források ugyanakkor a lap szerint hangsúlyozták, hogy a keretszerződés nem érinti az új helikopterek beszerzésére irányuló, tavaly elkezdődött folyamatot. Azt célozza, hogy a hosszú távú megoldás megtalálásáig is fenntartható legyen a honvédség "forgószárnyas képessége", benne a Mi-24-es harci helikopterekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.