Egyetem

Stressz, káosz, Egyiptom, lézer - Tudományos Hét a Radnótiban

Stressz, káosz, Egyiptom, lézer - Tudományos Hét a Radnótiban

2012. november 12., hétfő
Stressz, káosz, Egyiptom, lézer - Tudományos Hét a Radnótiban

Tíz tudományos előadással szervezi meg a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a Tudományos Hét elnevezésű rendezvényét. A gimnázium a társintézmények diákjait is meghívta az érdekesnek ígérkező alkalmakra.

Egy iskolának nem csak az a kötelessége, hogy oktasson, hanem nevelnie is kell, és irányt mutatnia - ennek jegyében szervezi meg ezen a héten a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a Tudományos Hetet. Hétfőtől csütörtökig érkeznek előadók a gimnáziumba, hogy az érdeklődő fiatalok számára tudományos előadásokat tartsanak. A gimnázium diákjai fakultatív programként vehetnek részt az előadásokon, meghívták a társintézményeink tanulóit is. Az előadók között a Radnóti-gimnázium tanára mellett a Szegedi Tudományegyetem egy medikushallgatója, valamint több oktatója is szerepel, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemről egy történész-politológust is hallhatnak majd a diákok. A repertoár is igen színes, az Alzheimer-kórtól a káosz matematikáján és az egyiptomi mitológián át a lézerrel történő gyógyításig sorakoznak a Tudományos Hét témái.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.