Stressz, káosz, Egyiptom, lézer – Tudományos Hét a Radnótiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tíz tudományos előadással szervezi meg a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a Tudományos Hét elnevezésű rendezvényét. A gimnázium a társintézmények diákjait is meghívta az érdekesnek ígérkező alkalmakra.

Egy iskolának nem csak az a kötelessége, hogy oktasson, hanem nevelnie is kell, és irányt mutatnia – ennek jegyében szervezi meg ezen a héten a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a Tudományos Hetet. Hétfőtől csütörtökig érkeznek előadók a gimnáziumba, hogy az érdeklődő fiatalok számára tudományos előadásokat tartsanak. A gimnázium diákjai fakultatív programként vehetnek részt az előadásokon, meghívták a társintézményeink tanulóit is.

Az előadók között a Radnóti-gimnázium tanára mellett a Szegedi Tudományegyetem egy medikushallgatója, valamint több oktatója is szerepel, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemről egy történész-politológust is hallhatnak majd a diákok. A repertoár is igen színes, az Alzheimer-kórtól a káosz matematikáján és az egyiptomi mitológián át a lézerrel történő gyógyításig sorakoznak a Tudományos Hét témái.

Előző sztori

JÁTÉK! Népzenei kavalkád a Mentés Másként Trió koncertjén + VIDEÓ

Következő sztori

Kézilabda: éllovast vert az SZKKSE, az edző haja “bánta”