Gazdaság

Megszűnhet az OTP Magánnyugdíjpénztár

Megszűnhet az OTP Magánnyugdíjpénztár

2012. november 23., péntek
Megszűnhet az OTP Magánnyugdíjpénztár

Az OTP Magánnyugdíjpénztár végelszámolással történő, jogutód nélküli megszűnésére tett javaslatot a küldöttközgyűlésnek a pénztár igazgatótanácsa - írja a hvg.hu.

A hírportál pénteki cikke szerint a december 10-i közgyűlés tervezett napirendi pontjai között negyedikként szerepel a javaslat a magánnyugdíjpénztár megszüntetéséről. A meghívóból nem derül ki, hogy mikortól szüntetnék meg a pénztár tevékenységét. Az OTP Magánnyugdíjpénztár október elején küldött levelet a tagoknak, amelyből kiderült, hogy anyacége, az OTP Bank jövőre már valószínűleg nem támogatja a kasszát. Ilyen körülmények között felelősségteljes döntésnek azt tartották, ha az igazgatótanács az év vége előtt javasolja a küldöttközgyűlésnek a végelszámolást. Az OTP Magánnyugdíjpénztár a második legnagyobb az állva maradt kasszák közül, az első az ING. A kassza 5 ezer forintos havi tagdíjfizetést írt elő, és ennek töredéke sem érkezett be. A pénztár tájékoztatása szerint a 13,5 ezer fős tagságból nem egészen ezerkétszázan teljesítettek befizetést, adományt pedig mindössze 11-en adtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.