Közélet

Megnyitotta kapuit a karácsonyi vásár Szegeden + FOTÓK

Megnyitotta kapuit a karácsonyi vásár Szegeden + FOTÓK

2012. november 29., csütörtök
Megnyitotta kapuit a karácsonyi vásár Szegeden + FOTÓK

November 28-án megnyílt a szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek, mely 2012-ben is három helyszínen várja kilátogatókat, közel egy hónapon keresztül, a Széchenyi téren, a Dóm téren és a Klauzál téren.

A Széchenyi téri ajándékvásár, a tér több pontján forralt bor, kürtöskalács, édességek, sült gesztenye és számos más finomság várja a kilátogatókat. A téren felállított óriás kivetítőn szórakoztató filmek, és adventi műsorok láthatók. Minden pénteken és szombaton 16 és 19 óra között kézműves foglalkozással várj az érdeklődőket a kreatív sarok, ahol bárki készíthet egyedi karácsonyi ajándékot. December 6-án 17.00 órakor még a Mikulás is kilátogat a Széchenyi térre. Az EDF DÉMÁSZ Zrt. és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub december elsejére elkészíti a szegedi adventi naptárát a Klauzál téren. Az EDF DÉMÁSZ székháza a karácsonyi díszkivilágítás mellett az ablakokban elhelyezett 24 szám jelzi a karácsonyt és az adventet. Az ablakok egy-egy támogató ajándékát rejtik. Egyedülálló hangulattal csalogat idén is a Dóm téri advent, november 28-tól december 23-ig. A 2000-ben elkezdett rendezvény ma már fontos eseménye Szeged városának és az ide utazóknak. A kézműves vásár, az óriás koszorú, adventi gyertyagyújtások, az 1300 bála szalmabálából épített „bálaszínház” és labirintus, a testet – lelket melengető máglya, a meghitt találkozások és természetesen a Dóm tér csodálatos hangulata teszi feledhetetlenné rendezvényt. A négy adventi vasárnapon ünnepélyes gyertyagyújtásra kerül sor a Dóm téren felállított óriás koszorúnál. Az első gyertyát a hagyományoknak megfelelően közösen gyújtja meg

Kiss-Rigó László

megyés püspök és

Botka László

polgármester, december 2-án 17 órakor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.