Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: ismét előnyből veszített a Volán + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Rosszul zárult a Volán-ősz. A kék-feketék ugyan előnybe kerültek a második félidőben, azonban a feltámadó Dabas fordítani tudott, és elvitte a három pontot a Felső Tisza partról.

Nem sikerült szépen búcsúznia közönségétől a Tisza Volán SC Szegednek, miután az NB III Alföld csoport utolsó őszi fordulójában 2-1-es vereséget szenvedett az FC Dabastól. Hatpontos meccset buktak el a mieink, hiszen a Gyula elleni győzelem és a mórahalmi döntetlen felcsillantotta a reményt, ám az újabb zakó következtében biztossá vált, hogy a túlélési esélyt jelentő első hat helytől rendkívül távol, 9 ponttal tizenharmadikként zárják az első kört Beretka Péterék.

Nyerni akart a Volán, s megtizedelt állapotában is derekasan küzdött ezért. Piros, sárga lapok, sérülés és betegség miatt éppen egy komplett kezdőcsapatnyi kék-fekete játékos hiányzott, Buzási Péter úgy vállalta a játékot, hogy előző éjszaka még infúziót kapott, Puhalák Nimród pedig sérülten ült a padon, tehát összesen egy(!) bevethető mezőnyjátékos csereembere maradt Hüvös Gábornak a kezdők mellett. Halkó Pál szakosztályvezető a találkozó előtt úgy fogalmazott, a klub történetének leghősiesebb sikere lenne, ha két vállra fektetnék a jó erőkből álló vendégeket.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, elég óvatosan focizott mindkét fél, keresték, de nem találták egymáson a fogást. A legnagyobb lehetőséget Dargó Balázs lapos, surranós távoli lökete jelentette, ám ez is elkerülte a dabasi kaput. A fordulást követően az egyre hűvösebbé váló időben felforrósodott a hangulat (a végére a bírói hármassal folyamatosan pörölő Keresztúri András, a látogatók trénere is a lelátón találta magát Hüvös Gábor mellett, aki még mórahalmi “száműzetése” miatt “bűnhődött”), s felgyorsultak az események. Jobb focit, több támadást, keményebb harcot, nagyobb iramot, több helyzetet láttunk, s a fordulatok sem maradtak el.

A hazai együttes szerzett vezetést Vida Gergely remek fejesével, ám sajnos nem sokáig örülhettek a szegedi nézők, hiszen a masszív Pest megyeiek nem adták föl. Átvették az irányítást, s kihasználva magassági fölényüket, egy szöglet után a hórihorgas középső védő, Takács Kornél bólintásával egyenlítettek (az igazsághoz tartozik, a Tisza-parti védelem sajnos nem állt a helyzet magaslatán). A Volán végül még a döntetlennek sem örülhetett, hiszen egy szép kombináció után Bozsik Viktor előnyhöz juttatta a riválist, a másik oldalon pedig Beretka Péter okos gurítása a kifelé pattant a kapufáról. Szegény embert még az ág is húzza…

Vereségével a szegedi együttes roppant távol került a bennmaradástól. Ezek után valami elképesztő tavaszi hadjáratra lesz szükség, hogy visszajöjjön a remény. Bízzunk benne, hogy a srácoknak lesz erejük talpra állni!

Az NB III Alföld csoport 13. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – FC Dabas 1-2 (0-0).
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: ifj. Kovács Imre (Rábel Alfréd, Milavecz Péter).
Szeged: Dongó – Buzási, Vida, Pénzváltó, Grünvald – Heredea (Füle 71′), Dargó, Mucsi, Harmos – Beretka, Kazi. Megbízott edző: Halkó Pál.
Dabas: Szabó M. – Tóth M., Markos, Takács K., Danyis – Buczkó (Csendes 64′), Dévai (Szentgyörgyi 64′), Volenszki – Körmöczy (Bátki 78′), Bozsik, Szűcs L. Vezetőedző: Keresztúri András.
Gól: Vida (60′), ill. Takács (73′), Bozsik (79′).
Sárga lap: Beretka (21′), Buzási (64′), ill. Bozsik (84′).

Hüvös Gábor: “Ismét előnyből veszítettünk, ez rendkívül bosszantó. Foghíjasan, U19-es játékosokkal álltunk fel, mentünk, megpróbáltunk mindent, de sajnos az egyenlítő gól után már megérdemelten nyert a Dabas, onnan már nekik állt a zászló. Még december végéig edzünk, aztán megpróbáljuk rendezni sorainkat.”

Online közvetítésünk:

93′ A játékvezető véget vet a találkozónak.

92′ Füle kerül lövőhelyzetbe a 16-oson, lő is, fölé…

90′ Három perc hosszabbítást jelez a bíró.

89′ Nagyon nyom ismét a Dabas, fölényben a vendégek. Szöglet után sikerül felszabadítani, de támadást nem tud kidolgozni a Volán.

87′ Volenszki gyors ellenakciója a bal oldalon, bepassz Szűcsnek, aki 16-ról laposan pattogósan lő, Dongóé.

84′ Vidát rúgja fel félpályán Bozsik, sárga ez is.

82′ harmos szúr kapura egy szabadrúgást 27 méterről, kipattan egy kicsit Szabóról, de felszedi még Füle elől.

81′ Beretka kavargat a 16-oson belül, inkább passzol, mint lő, Kazi mögött elpattog, Szabó semmit nem lát, vetődik, a labda a kapufa tövéről pattan ki… Nincs szerencséje a Volánnak.

79′ GÓÓÓL… 1-2. Szűcs fut el a bal oldalon, betör a 16-osra beteszi a labdát Bozsiknak, aki be is vágja a léc alá… 1-2.

78′ Körmöczy helyére Bátki a Dabasnál.

75′ Újabb vendég sarokrúgás, Takács tolakszik fejelni, mellé, de már leintik, lökött.

73′ GÓÓÓL… 1-1. Góllá érik a dabasi fölény, miután egy szögletből beemelt lasztit Takács fejeli a kapuba az ötösön belülről, 1-1.

71′ Heredea helyett Füle a pályán, miután a szögletnél beívelt labdát Danyis töri el.

70′ Keresztúrit elküldik a kispadtól.

69′ veszélyes vendég akció, a befutó Volenszki fölé lő. Keresztúri András vég nélkül reklamál.

67′ Volenszki szabadrúgását fogja Dongó.

64′ Buzási ütközik csúnyán egy dabasival, Volenszkivel, sárga. Kettős cserére készül a vendég alakulat, Szentgyörgyi és Csendes jön be Dévai és Buczkó helyett.

63′ Harmos indul meg, 18-ról lő, véd a kapus.

62′ Ismét Dargó ment szögletre, az újabb sarokrúgás már hosszú.

61′ Mucsi turbánban ismét a pályán. Keresztúri mester még reklamál, mondván a szabadrúgás előtt semmi nem történt, miközben egy veszélyes dabasi szöglet után Dargó stukkol saját kapu fölé.

60′ GÓÓÓL!!! 1-0! Harmos végzi el a szabadrúgást, Vida csúsztat bele, és vezet a Volán! 1-0!

59′ Vendég szögletet fejel ki Harmos. Aztán Kazi megindul, az ellenfél térfelének közepén tudják megállítani. Mucsit még ápolják, továbbra is 10 emberrel a Volán.

58′ Harmos balról ível be szépen, Szabó lehúzza ezt is Beretka és Heredea elől.

56′ Mucsi is talpon már, alapvonalon túl kell még ápolni.

54′ Nyom a Dabas, beemelt labdát Szűcs stukkol mellé, de szöglet. A sarokrúgás után Mucsi fejel össze Takáccsal, lenn maradnak mindketten. Ápolás, “Vérzik!” kiáltják a gyúrónak. Takács már talpon, Mucsit még ápolni kell.

53′ Körmöczy fordul le védőjéről, laposan ballal suhint 17 méterről, Dongó vetődik a lasztira.

52′ A gólra éhes dabasi Körmöczy elől Dongó szedi le a labdát. Dargó ívelése a másik oldalon, Szabóé.

48′ Beretka szabadrúgása az ötös vonalából balról, középen Dargó ér bele lábbal, kirúgás.

47′ Harmos kap remek labdát Dargótól a bal szélen ismét, a középre adott labdába perdít bele Beretka, a kapus is rajta van, szöglet. A sarokrúgás ívelődik be, Kazi csúsztat, lehúzza Szabó.

46′ A Volán kezdi a második félidőt.

SZÜNET!

45′ Az első félidőnek véget vet a bíró.

43′ Kazi indítja Harmost, de felrúgják a megkerülős cselnél 25 méterre balra a kaputól. Mucsi tekeri rá gyönyörű ívben, épp csak mellé-fölé a sarokvasnál.

39′ Harmos ismét a bal oldalról ad be egy hajszálpontos labdát, az övé is az, de megelőzi középen a társat a legnagyobb termetű vendégvédő.

37′ Buzási labdaszerzése után fejlődik fel a Volán támadása, de kivágja egy bekk, ismét három nagytermetű csatárát próbálja indítani a Dabas, sikertelenül.

32′ Harmos szaporázza meg lépteit a bal oldalon, egy védő beéri, ellöki, szabadrúgás a 16-os vonalából. A sértett íveli be, Szabó kapus lehúzza.

31′ Körmöczy vezet a tizenhatosig, majd az alapvonalig egy szerzett labdát, aztán kivezeti. Az ellenakció során Kazi 30-ról szánja el magát lövésre, beleáll a kapus, fogja is.

30′ Volenszki szabadrúgása három a falból kiugró dabasit lel lesen, Takácsra int a partjelző.

26′ Egyértelműen a Volán támad többet, becsülettel próbálkoznak a hazaiak, keresik a rést a dabasi pajzson. Most Buzási labdájával kavargat az alapvonalnál Heredea, de szerelik.

21′ Beretka kap sárga lapot a középpályán elkövetett szabálytalanságért.

18′ Továbbra is birkóznak a felek, az akarat látszik a Volánon, enyhe fölényben is játszanak, most például Grünvald már lőhetne a balösszekötő helyéről 18 méterről, középre tolja, érkezik Dargó, nagy löket laposan, éppcsak mellé, súrolja a kapufát is talán.

14′ Vida tért ölelő indítása leli meg pontosan Harmost, akinek a beadására csak a vendég kapus érkezik.

12′ Egy ígéretesnek tűnő kontra után visszafelé játssza a labdát a Volán, aztán Buzási addig variál a jobb szélen saját térfélen, hogy eladja labdát, a középen érkező Bozsik kapja a társtól, de kisodródik, mellé pörget.

10′ Kiegyenlített játék zajlik a pályán, különösebben veszélyes vagy említésre méltó helyzetek nélkül egyelőre.

6′ Kisütött a nap, bár nem látjuk, de biztosan nem a pályavilágítástól lett árnyéka a focistáknak…

4′ Kazi ugratja ki Beretkát, nincs les, kicsit hosszú, jól jön ki Szabó Milán, és a mezőnybe vágja a bőrt.

3′ Kazira lenget a partjelző, lesen ugrik ki a hazai ék.

1′ A Dabas kezdi a találkozót. Körmöczy Szebasztián jobbról betekert labdáját húzza le Dongó máris. Az ellentámadásból Harmos a bal oldalról ível be, rosszul jön a kapus, egy védő kifejeli.

13.30: Túl vagyunk a bemutatásokon. A vendégek fehér mez, piros nadrág, fehér sportszár, a hazaiak a hagyományos kék-fekete mez, fekete nadrág és fekete sportszárban lépnek pályára.

13.25: A Volánnál a cserekapus Garamvölgyin kívül mindössze két mezőnycsere van, a keretből 10-11 fő küzd kisebb-nagyobb sérüléssel illetve betegséggel – köztük a cséká Buzási is, de ő vállalja a játékot. A vendégeknél Keresztúri András is nevezte magát a keretbe.

13.20: A hazaiaknál ma Halkó Pál ül a kispadon, lévén az újonnan kinevezett Hüvös Gábort legutóbb Mórahalmon reklamálás miatt, talán kissé túlzó ítélettel elküldték a technikai zónából. A vendégeknél Keresztúri András egykori válogatott labdarúgó dirigál.

13.15: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, ahol rövidesen kezdődik a Tisza Volán mérkőzése a Dabas ellen! Hűvös, hideg, kissé ködös téleleji idő van, enyhe széllel, a játékosok alaposan beöltözve melegítenek mindkét oldalon.

A találkozó elé:

Ahogy Hüvös Gábor vezetőedző fogalmazott, Gyula elleni győzelmével és mórahalmi döntetlenjével kidugta az orrát a vízből a Tisza Volán SC Szeged, ám ahhoz, hogy a feje is kikerüljön a jeges árból, az őszi zárófordulóban mindenféleképpen két vállra kell fektetnie az előző évi ezüstérmes Dabast. A mieink 9 ponttal tizenharmadikok, a vendég Pest megyeiek 16 ponttal hetedikek a tabellán. Igazi hatpontos mérkőzésről van szó ebben a lebonyolításban, ahol csak az első hat helyezés jelent valamit, s tegyük hozzá: a kék-feketék sikere saját magukon kívül elemi érdeke lenne a másik két, még a bennmaradásért harcban álló Csongrád megyei csapatnak, a Mórahalomnak és a Makónak is. Szóval diadalra fel, Szeged!

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Illés András – Pintér M. Lajos

Hírzóna

Szoboszlai Dominik lett a szezon legjobbja Ausztriában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A magyar válogatott játékost a bajnokságban szereplő klubok vezetőedzői és a elnökei szavazatai alapján választották legjobbnak.

Tovább olvasom

Sport

Forma–1: Bottas nyerte az idénynyitó Osztrák Nagydíjat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány miatt csaknem négy hónapos csúszással kezdődött az idény.

Tovább olvasom

Sport

Bemutatták a kézilabda Bajnokok Ligája új trófeáját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A “robotkar” helyett ezentúl egy hálóban landoló labdáért küzdenek majd Európa legjobb kézilabdacsapatai.

Tovább olvasom

Aktuál