Labdarúgás: helyzetek nélküli pontosztozkodás Sándorfalván + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komoly helyzetek nélküli, nagyon küszködős, indulatoktól sem mentes mérkőzés végén osztozkodtak a pontokon a Sándorfalva és az Algyő focistái.

Az élmezőny két egysége másfél órán át küzdött egymással, azonban a felek képtelenek voltak komoly gólhelyzetig eljutni, mindössze a végjátékban a csereként beállt Farkas Szilveszter kapu fölé csúsztatott labdája a vendégek, és az ugyancsak csereember Major László közelről mellé lőtt helyzete a hazaiak oldalán érdemel említést. Összességében igazságos döntetlen született egy nem túl magas színvonalú találkozón.

A megyei I. osztály 13. fordulójában:

Sándorfalva SK – Algyő SK 0-0
Sándorfalva, 300 néző. Vezette: Bánáthy János (Fodor Lajos, Boldog János).
Sándorfalva: Vasas – Bálint, Túri, Molnár D., Mihalkó M., Gémes, Lippai, Kanász, Fodor (Major 70′), Bitó, Takács Re. Vezetőedző: Tóth János.
Algyő: Szűcs – Makai, Gábor, Gonda A., Daróczi, Sebők, Balogh N., Pataki (Kiss B. 71′), Hegedűs, Bogdán (Takács Ro. 71′), Hadár. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Sárga lap: Bálint (52′), Lippai (59′), Bitó (65′), ill. Balogh N. (49′), Bogdán (61′), Gábor (86′).

Tóth János: “Megyei I. osztályú szinten nagy küzdelemben kevés helyzet alakult ki a mérkőzésen, ahol igazságos döntetlen született.”

Takács Zoltán: “Küzdelmes mérkőzésen igazságos eredmény született.”

no images were found

no images were found

Online közvetítésünk:

91′ A játékvezető ismét a semmire fúj lest, amivel megakasztja az utolsó hazai akciót. A lelátóról keményen kapja a magáét a spori, aki aztán le is fújja a meccset.

90′ Bitót rúgják fel az alapvonalnál, hazai szabadrúgás a szögletzászlótól. Utolsó esély a meccsen a gólra. A figura lapos, kihozzák a vendégek.

89′ Farkas Szilveszter stukkol fölé egy alapvonaltól beemelt labdát.

86′ Gábor sípszó után rúgja el a labdát, sárga ez is.

83′ Major kap remek labdát az algyői 16-oson belül, térül-fordul, aztán védőjétől szorongatva mellé lő.

81′ Gábor csúsztat fölé egy sándorfalvi, 24 méteres szabadrúgást. A szöglet jól jön be, aztán kimegy…

78′ Major talpalja le az algyői alapvonalnál Makait. A kifelé jövő szabadrúgásból nem lesz helyzet.

77′ Vasas húz le egy gyertyát, ütközik saját emberével is, Túrival.

76′ Sándorfalvi szabadrúgás 25 méterről jobbról, a hosszú kapufánál Mihalkó csúsztat bele, mellé.

no images were found

75′ Mihalkó tör be a bal oldalról az algyői tizenhatosra, de szerelik.

73′ Bitó Róbert 25 méterről futtából lő, fölé.

71′ Pataki és Bogdán is lejön az Algyőnél Takács Roland és Kiss Bence jön helyettük.

70′ A hazaiaknál Major váltja Fodort.

69′ Mihalkótól lop labdát Pataki, indítja a saját tréfélről Hadárt, de hosszú.

67′ Fodor hámozza át magát két védőn, aztán szerelik, veszélyes kontra, Bogdánt Bitó jól becsúszva szereli a hazai tizenhatos jobb oldalán.

65′ Pataki nagyot küzd, beemeli Bogdánnak, de kivágják, aztán Bitó rúg le egy algyőit a bíró szerint, kapja is a lapot a hazai. A szabadrúgás veszélytelen.

64′ Kezd kicsúszni a meccs a játékvezető kezéből, minden fújását egyre vadabbul vitatja mindkét oldal.

62′ Kanásszal szemben veszélyes játék miatt 20 méterről középről lőhet szabadot a Sándorfalva. Mihalkó a falba lövi.

61′ Lassan izzanak az indulatok. Bogdán leordítja a bírót egy fault után, ez is sárga.

59′ Indulatos meccs lett. Hadár esik át futtában Lippai lábán, sárga lap. Pataki a 16-os vonalából balról rúgja a szabadot laposan, Mihalkó vágja ki, nem sikerül indítani Takácsot azonban.

56′ A szögletet csúsztatja egy algyői, Hadár, Szűccsel nem értik meg egymást. Aztán ütést kap Mihalkó, el is esik, szándékosnak tűnt, akkor pedig piros járna, de lap sincs. Éleződnek az indulatok.

55′ Fodor iramodik meg a baloldalon, majd Gábor szerelné, mindkettejükre pattan a labda, végül szögletet ítél a spori.

no images were found

52′ Patakit lesen intik le a 16-oson belül, aztán Takács Renátó elesik, majd Bálint kap lapot, miután Baloghot fellöki. Legalábbis a játékvezető így látta, de nem ez az első kétes ítélete a meccsen. A 22 méteres szabadrúgás lepattan a falról.

49′ Balogh Norbert és Hadár fogja szendvicsbe Kanászt a félpályán, előbbinek lap.

48′ Mihalkó fordul kapura a 16-oson belül a jobb oldalon, lapos lövését Szűcs védi, kipattan, bedobásra vágják az algyői bekkek.

46′ Az Algyő kezdi a második félidőt.

SZÜNET!

45′ Veszélytelen algyői akció után a játékvezető egy percet sem hosszabbít, véget vet az első félidőnek.

43′ Hadár esik nagyot a félpályán, szabadrúgás, ami után a tizenhatoson belül Bogdán cselezget, de kiterelik.

40′ Hadárt figyelmezteti szóban a bíró, miután hatalmas ordítással terül el mellette egy hazai játékos.

38′ Mihalkó szépen cselez az algyői tizenhatosra, aztán nagyot esik, semmi, nem fúj a spori, mutatja, hogy tovább.

37′ Algyői szöglet ívelődik be, semmi, kihozza a Sándorfalva.

no images were found

35′ Bogdán szép csellel fekteti el védőjét, aztán befelé tör, kiadja a helyén felfutó Patakinak a bal oldalon, őt felvágják. Szabadrúgása elszáll a kapu előtt és kitekeredik.

33′ Pataki ütközik futsalos csapattársával, Takács Renátóval. A szabadrúgás után a hazai akció nem tud kibontakozni.

31′ Pataki 28 méterről teker a rövidre egy szabadrúgást, Vasas szedi össze.

30′ Fodor iramodik meg villámgyorsan a vendégek bal oldalán, szögletet harcol ki. A korner után kikeveredő labdát Bitó Róbert lövi nagyon gyengén kapura. Szűcsé.

28′ Makai félpályáról előre vágott szabadrúgásáról épp csak lemarad a hosszú kapufánál Bogdán.

26′ Kanász kezére rúgja Bogdán a labdát, algyői szabadrúgás a 16-os vonalából, Pataki beledurrantja a legközelebbi védőbe.

24′ Az utóbbi percekben a sándorfalviak birtokolják többet a labdát, de egyelőre helyzetig ők sem jutottak el. Megy a mezőnymunka.

21′ Daróczi szabadrúgása után Pataki is lesen.

19′ Még mindig jellemző az enyhe vendég fölény, ugyanakkor a sándorfalviak védelme hatékonyan kapcsolja le az algyői próbálkozásokat.

18′ Gábor Zoltán üt oda az elfutó Mihalkónak, szabadrúgás, lapos, pattogó lövés, Szűcs simán fogja.

no images were found

15′ Vasas szemmel kísér egy Hadár akciót, a labda magasan a kapu felett hagyja el a pályát.

14′ Bogdán fejel ki egy hazai szögletet.

13′ Vasas húz le egy hosszú, előreívelt, ám kapujára tartó algyői labdát.

11′ Az első tíz perc elteltével aktívabb a vendég alakulat. Pataki 25 méterről balról tekerhet középre egy szabadrúgást, kifejelik. Jön a kontra, de az induló Gémes a vendég középpályán elhagyja a labdát.

9′ Daróczi esik el, lenn is marad, első ránézésre súlyosnak tűnik, de már talpon az algyői csatár, könyökét továbbra is fájlalja.

7′ Pataki ugratja ki a bal oldalon Bogdánt, aki már betörne a büntetőterületre, de les ez is.

5′ Daróczi passza lesen éri Hadárt a hazai tizenhatos előtt, lenget is a sporttárs.

3′ Az algyői Bogdán iramodik meg a bal oldalon, az alapvonal közeléből passzolna be, de egy hazai bekk kivágja.

1′ A hazaiak kezdik a találkozót Bánáthy sípmester jelzésére.

13.35: A találkozó a szombat este buszbalesetben elhunyt ruzsai focista emlékére egy perces gyászszünet előzi meg.

13.30: A hazaiak a megszokott kék-sárga szerelésben (kék díszítményes sárga felső, kék nadrág, sárga sportszár), a vendég algyőiek tiszta sötétkék szerelésben fognak játszani. A játékvezetők világoskék-fekete szerelést öltöttek. Kis csúszással rövidesen kezdünk!

13.25: Igazi Márton-napi rangadónak ígérkezik, a távolból libák gágogását hozza a szél. Valódi rusztikus hangulatú meccs elé nézhetünk ezen a szép sándorfalvi műfüves pályán. Az ifi meccset 6-3-ra nyerte a Sándorfalva.

13.20: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat Sándorfalváról, ahol rövidesen kezdődik a Sándorfalva – Algyő megyei I. osztályú rangadó! A csapatok lassan befejezik a melegítést a kissé borult, szeles időben, s rövidesen kezdődik a találkozó.

A találkozó elé:

Meglepetéssel kezdődött a 13. forduló a megyei I. osztályban, hiszen az Ásotthalom 4-2-es vereséget szenvedett Mindszenten. A váratlan eredmény lépéselőnybe juttathatja a riválisokat, természetesen a vasárnapi eredményektől függően. A tabellát jelenleg az Algyő vezeti 29 ponttal a 28 pontos Ásotthalom és Dorozsma (utóbbinak van egy elhalasztott meccse is), illetve a 27 ponttal álló Sándorfalva és Csongrád (mely a Tápét verte 5-2-re tegnap) előtt. Az Algyő óriási esélyt kapott abból a szempontból, hogy amennyiben nyerni tudna Sándorfalván, picikét megléphet az üldözőktől (ugyanez mondható el persze a SZVSE-t fogadó Dorozsmáról), egy sándorfalvi siker viszont tovább bonyolítaná a helyzetet, tovább tömörítené az élbolyt.

A hazai együttes páratlan sorozatáról több alkalommal emlékeztünk már meg portálunkon. Az előző szezon ezüstérmese két vereséggel nyitotta a pontvadászatot, majd zsinórban kilenc alkalommal diadalmaskodott, legutóbb két hete odahaza a SZVSE ellen 2-0-ra, aztán a következő fordulóban az Ásotthalomnak sikerült megállítania Tóth János fiait a rangadón aratott 2-0-s sikerével. Gémes Bencéék célja nem lehet más, mint egy új győzelmi széria megkezdése.

A látogató Algyő szeptember 8-a óta veretlen, tehát ugyancsak nagyszerű formának örvend. Takács Zoltán legényei a csongrádi 1-2 óta hat alkalommal múlták felül ellenfeleiket, csupán a tápéi és az újszegedi 2-2 rontja az összképet, illetve a mérleget. Két héttel ezelőtt fordulatos derbin 3-2-re verték az Ásotthalmot, a legutóbbi játéknapon pedig 7-1-gyel küldték haza a Nagymágocsot. Ugyanakkor nem könnyű a sorsolásuk, mert az utolsó őszi fordulóban még Kiskundorozsmán is pályára kell lépniük. A két fél közül talán Gábor Zoltánék lennének elégedettebbek egy esetleges döntetlennel, ám a fent leírtak tükrében egyértelmű, hogy ők is a három pontért utaznak Sándorfalvára. Igazi hatpontos mérkőzés áll előttünk, melynek végkimenetele alapvetően befolyásolhatja az őszi végeredményt.

Pillantsunk a góllövőlistára! A megyei I. osztályban jelenleg a csongrádi Bertók Gábor (18) és a csanádpalotai Dan-Stefan Piue (15) a legeredményesebb, de ott toporog a nyomukban az Algyő kitűnősége, Hadár Attila (14) is. A vendégek közül Daróczi László és Bogdán Péter 6-6 találata is kiemelkedő és kiemelhető. Hazai oldalon a 9 gólos Gémes Bence és a 6-nál járó Mihalkó Máté viszi a prímet.

Végezetül szokásos múltidézőnk! Az előző bajnokságban mindkét összecsapásukat élőben közvetítettük, s két igazán parázs csatára emlékezhetünk vissza. Tavaly először Algyőn mérték össze erejüket a mai főszereplők, ahol Bitó Attilának a 74. percben szerzett találatával 1-0-ra a Sándorfalva diadalmaskodott. A Tóth-csapat aztán tavasszal is ugyanezt az eredményt ismételte meg, amikor is hazai környezetben Mihalkó Máté 73. percben elért góljával győzött.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: szegedi hidegzuhany a Balmazújváros Kamillafürdőtől + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes Csongrád megyei eredménye + TABELLÁK