Labdarúgás: nehéz másfél óra vár a HFC-re Nagykőrösön

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 12. fordulójában Nagykőrösön vendégszerepel a Hódmezővásárhelyi FC gárdája. A mérkőzés esélyese az újonc hazai együttes, hiszen Nagykőrösön minden az első csapat körül koncentrálódik, egykori válogatott játékosok és NB I-ben szerepelt labdarúgók találhatók a Pest megyeiek soraiban.

A vásárhelyi együttes labdarúgói a szerdai tréninget követően pihenőnapot kaptak, így mindenki családja körében tölthette a csütörtöki ünnepnapot. Pénteken azonban már edzést vezényelt Dezső Ferenc vezető edző, aki a tréninget követően nem túl optimistán nyilatkozott.

„Igaz, hogy az elmúlt hétvégi, Soroksár elleni találkozóra támadó futballt ígértem, de támadni csak az tud akinél a labda van. Sajnos a mi labdaszerzési kísérleteink a reméltnél kevésbé jöttek össze, ami elsősorban a kellő agresszivitás hiányából fakadt, de azt is tapasztaltam, hogy a sorozatos vereségek miatt önbizalom hiány mutatkozik a legtöbb játékosunknál. Sajnálom, hogy újabb csalódást okoztunk a vásárhelyi szurkolóknak és azt is, hogy a rossz sorozatot nem sikerült megszakítanunk. Áttérve a szombati találkozóra, sajnos azt tudom mondani, hogy komoly gondjaim vannak a Nagykőrösön pályára lépő csapat kijelölése miatt. Hanyecz Henrik és Marton Bence sérülése nem jött rendbe, ráadásul Varga Levente is lázas beteg volt a héten, így rájuk nem számíthatok,ezért Juhász II. Sándort behívtam a megyei I. osztályú keretből. Most csak abban bízhatok, hogy sikerül a védelmünket stabilabbá tenni és ha lehetőségünk adódik kontrázni, azok közül egyet-kettőt végre sikerül majd kihasználnunk. A várható kezdőcsapatban egy kérdőjel van, így a Kovács K. – Boros, Rácz L., Antal, Mucsi D. – Konc A., Juhász I. S. – Varga M., Klimaj vagy Hanyecz B., Juhász II. S. – Harangozó összetételű gárda lép majd pályára. A padon a kezdőcsapatból kimaradó játékos mellett Gábor V. (kapus), Szabó M.,Kökény és Bokor ül majd bevetésre készen” – tudtuk meg a mestertől.

Kétségtelen, hogy nem vár könnyű másfél óra a vásárhelyiekre Nagykőrösön, hiszen a hazaiaknál a 38 éves Pető Zoltán nyolc alkalommal szerepelt a magyar válogatottban is, de egyszer a játékos-edző, Tóth Mihály is magára ölthette a címeres mezt. A két egykori válogatott játékos mellett a 35 éves Pintér Zoltán és a náluk lényegesen fiatalabb Schrancz Balázs is NB I-es múlttal rendelkezik, a másodosztályból érkezetteket már nem is érdemes megemlíteni. Igazi, komoly anyagi háttérrel rendelkező „zsoldos sereg” tehát a Nagykőrös, az viszont az eddigiek alapján senkit nem zavar, hogy a Pest megyei egyesület ifjúsági- és serdülő gárdája a táblázataik végén kullog, őket szinte csak azért tartják, mert kötelező indítani ezeket a korosztályokat egy NB III-as egyesületnél. A kőrösiek az elmúlt héten a csereként beállt egykori monori támadó, Szluka János öt perc alatt elért mesterhármasával nyertek Vecsésen és így igen kedvező helyzetben, a negyedik helyen várják az őszi utolsó két fordulót.

A találkozó érdekessége, hogy ezzel a mérkőzéssel búcsúzik az NB-s játékvezetéstől a 47 éves Aradi Csaba, akit következetesen szigorú, remek játékvezetőként tartottak számon a csapatok a harmadik vonalban.

Így játszott a Nagykőrös a múlt héten:

Vecsési FC – Nagykőrösi Kinizsi TL FC 2-4 (2-1)
Nagykőrös: Beke – Szabó T., Mojzes (Picikász 75.’), Pető Z., Frank P. – Pintér Z., Petric, Háda – Schrancz, Hegedűs Á. (Szluka 65.’), Malik G. (Tóth M. 59.’). Játékos-edző: Tóth Mihály.
Góllövők: Sztancsek (31.’), Czipper (42.’), ill. Szluka 3 (69.’, 71.’, 74.’), Szabó T. (12.’).

Így játszott a HFC a múlt héten:

Hódmezővásárhelyi FC – Soroksár SC 0-2 (0-1)
HFC: Kovács K. – Boros, Bokor, Antal K., Mucsi D. – Rácz L., Konc A. (Hanyecz B. 86.’) – Varga M., Kökény (Varga L. 46.’), Klimaj (Szabó M. 46.’) – Harangozó. Vezetőedző: Dezső Ferenc.

Előző sztori

A Jobbik feljelentette Szegedi Csanádot

Következő sztori

Az alaptörvény módosítását javasolja az LMP