Labdarúgás: ismét győzött a Móravárosi Kinizsi

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legutóbbi, ferencszállási diadala után a Kübekházát is kétvállra fektette a Móravárosi Kinizsi csapata a labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában.

Igazi szép kora tavaszi idő fogadta a gyálaréti pályára kilátogató mintegy 50 nézőt akik a Móravárosi Kinizsi SK és a Kübekháza csapatainak mérkőzésére volt kíváncsi a labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában. Míg a hazai csapat az előző héten egy kínkeserves egygólos győzelmet ünnepelhetett Ferencszálláson, addig a vendégek a javítás reményében érkeztek az országhatár mellé, hisz az elmúlt körben odahaza kaptak ki az ambrózfalvi alakulattól szintén egy góllal.

Az első 20 perc tapogatózással telt, amit néha egy-egy keményebb szabálytalanság tarkított. Egyébként is jellemző volt a mérkőzésre az angol típusú játékvezetés mivel a játékvezető engedte a küzdelmes, néhol már igen-igen kemény játékot. A 25. perceben gyakorlatilag az addig csak védekező a vendégek játékosa, Szirovicza Dávid egy 20 méteres szabadrúgással avatta fel a móravárosi kaput (0-1). Erre válaszként alig több mint 10 perc elteltével Makra Gábor válaszolt, aki Magyar Béla beadása után, a kübekházi kapu előtt kialakult tumultusban ért oda a kipattanó labdára és fejezte be az akciót (1-1). Ezek után lendületben maradt a Kinizsi, Gerebicz játékos-edző remekül tálalt tanítványa, Magyar elé, aki lendületben szépen átvette a labdát és 16 méterről kilőtte a bal sarkot – máris a hazaiaknál volt az előny (2-1).

Fordulás után a móravárosi alakulat ott folytatta a játékot, ahol korábban abbahagyta: maradt támadó szellemű felállás és ez meg is hozta az eredményt. A 48. percben Krébesz vezetett egy remek támadást, amit aztán maga is értékesített (3-1). A hazai oldalon csereként beálló Koncsek Tamás tette izgalmassá ezek után a játékot: a 61. percben a vendégek játékosát a saját büntetőterületén belül szabálytalanul szerelte, a játékvezető tizenegyest ítélt, Szirovicza Béla pedig higgadtan értékesítette azt (3-2). Hogy ne legyen olyan izgalmas a vége, arról a Kinizsi cserecsatára, Horváth Zoltán gondoskodott, egy remek labdaátvételt követően szerezte újabb gólját a 67. percben (4-2). A mérkőzés végén még egy tizenegyest láthattak a nézők, ezt a Móraváros javára ítélték meg, miután a kübekházi védelem szabálytalankodott Horváthtal szemben. A labda mögé a volt ex-kübeki gólgyáros, Valkai János állt, ám nem hozott neki szerencsét volt csapata elleni derbi, ugyanis a büntetőt csúnyán kihagyta. Végül azonban ez nem bosszulta meg magát és a Móravárosi Kinizsi meg tudta nyerni a középcsapatok rangadóját.

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 13. forduló:

Móravárosi Kinizsi SK – Kübekháza SE 4-2 (2-1)
Szeged-Gyálarét, 50 néző. Vezette: Minda (Terhes, Kozák)
Móravárosi Kinizsi: Varga L. – Varga P. (Sövényházi G. 46′), Lukovics, Vidákovics, Valkai Z. (Horváth Z. 46′), Makra (Koncsek 61′), Gerebicz, Martonosi, Magyar (Tisztl 66′), Krébesz, Valkai J.
Kübekháza: Madaras – Kovács R. J., Gombos (Körmendi 48′), Lakatos (Olajkár), Bazsik, Viszmeg, Zsarkó (Szirovicza B. 55′), Szirovicza D., Gyuricza, Takács L. (Kozma 50′), Faragó.
Gól: Makra G., Magyar B., Krébesz A., Horváth Z., ill. Szirovicza D., Szirovicza B.
Sárga lap: Lukovics, Valkai J.

Gerebciz Attila: “Hol jó, hol rosszabb játékkal tudtunk a mai mérkőzésen nyerni. Értékes három pontot gyűjthettünk be.”

Előző sztori

JÁTÉK! Az apukákról énekel Halász Judit Szegeden

Következő sztori

Előadással és versekkel ünnepli a magyar nyelv napját a Karolina