Labdarúgás: csillagos csongrádi ötös az UTC ellen Bertók-négyessel

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ősz végére fantasztikus formába lendült Csongrádhoz látogatott a hajrára kissé leeresztő UTC az őszi zárófordulóban. Bertók Gáboréknak sikerült megőrizniük makulátlan hazai mérlegüket, a támadó mesternégyest ért el.

Sokan féltették nyáron a Csongrád együttesét, mikor több meghatározó játékosuk távozott, s a klub elnöke is arról beszélt, ezt a szezont gyakorlatilag az erőgyűjtésnek szentelik mind sportszakmai, mind anyagi szempontból. A szépen, lassan beépülő fiatalabb futballisták azonban az ott maradott játékosokkal hamar ütőképes csapattá értek, s Keller Mihály alakulata már az ősz végére remek pozícióba érkezett meg. A szeptember 30-a óta veretlen csongrádiak – akiket nem utolsósorban a góllövőlista éllovasa, Bertók Gábor 18 találata repített az utóbbi hetekben – 30 ponttal a harmadik helyről várták az utolsó fordulót, ami azt jelentette, hogy azzal együtt is bízhattak még az őszi dobogóra kapaszkodásban, hogy a mögöttük álló Kiskundorozsma egy meccsel kevesebbet játszott.

A vendég UTC 11 pontjával az utolsó előtti pozícióban érkezett a találkozóra. Pálfy Zoltán nagyon elszúrták a hajrát, hiszen két hete (az akkor még nyeretlen) Röszke otthonában, majd legutóbb hazai pályájukon, a Kertész utcában a Bordánytól kaptak ki nyerhető mérkőzésen. Ezeken a derbiken joggal tervezhettek győzelmeket az újszegediek, akik így 6 pontot szórtak el, ami bizony már most nagyon hiányzik nekik. Annak tudatában utaztak Csongrádra, hogy a botlásokat csak bravúrral feledtethetik, tehetik jóvá.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét fél igyekezett akciókat vezetni, ám a hazaiak lassan egyértelmű fölénybe kerültek. Jöttek aztán a gólok is futószalagon, különösen azt követően kezdett egyoldalúvá válni az ütközet, mikor a 30. perc tájékán a vendégektől Szanka Rolandot kiállította a játékvezető. Budai Bálint szerzett vezetést a Keller-alakulatnak a 21. percben, majd az ősz egyik nagy hőse, Bertók a szünetig kétszer talált Béry István hálójába, mégpedig a 24. és a 37. minutumban. A 26 esztendős támadó a fordulást követően újabb két gólt helyezett el a ketrecben (előbb a 47. percben volt eredményes, majd az utolsót tizenegyesből lőtte az 59.-ben), azaz mesternégyest ért el (öt duplázása és egy mesterhármasa után). Bertók Gábor 22 találattal zárt a megye I. őszi góllövőlistájának élén – páratlan teljesítmény! Az újszegediek alárendelt szerepben futballoztak a második felvonásban, szinte semmiféle veszélyt nem jelentettek, miközben a Csongrád brillírozott, s számos további gólhelyzetet alakított ki.

Bíró Mihályék ezzel befejezték őszi szereplésüket, míg a látogatókra vár még egy összecsapás. Az UTC december 1-jén (szombaton) 13 órai kezdettel Kiskundorozsmán pótolja be korábban elhalasztott csatáját. A Csongrád 33 pontja a második, harmadik vagy negyedik helyezéshez lesz majd elegendő, ez a további találkozók (Dorozsma – Algyő, Mindszent – Sándorfalva, Dorozsma – UTC) alakulásától függ.

A megyei I. osztály 15. fordulójában:

Csongrád TSE – Ujszegedi TC 5-0 (3-0). Csongrád, 300 néző, vezette: Samu László (Szöllősi Ferenc, Kócsó Tibor Zsolt).
Csongrád: Bíró – Budai, Bodor (Somodi 57′), Szabó L., Bánfi, Szeles (Török 62′), Lévai (Sarusi 66′), Deli (Bálint 77′), Sándor, Kovács N. (Nagy Á. 46′), Bertók. Vezetőedző: Keller Mihály.
UTC: Béry – Szanka, Gonda, Balogh, Szántó, Drágity (Molnár 68′), Kovács S. (Farkas A. 62′), Tari, Gajdacsi (Bokányi 46′), Szűcs (Joó 66′), Deák. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Bertók G. (4 – az utolsót tizenegyesből; 24′, 37′, 47′, 59′), Budai B. (21′)
Kiállítva: Szanka R. (30′)
Jók: Bertók G. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, illetve senki

Keller Mihály: “Sikerült szépen búcsúznunk lelkes közönségünktől, akiknek nagyon sokat köszönhetünk. Ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, még több gólt rúghattunk volna.”

Pálfy Zoltán: “Húsz percig tartott számunkra a mérkőzés, utána osztálykülönbség volt a két csapat között.”

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati Csongrád megyei eredmények

Következő sztori

A regionális rádióstúdiók megszüntetésének tervét bírálja az MSZP